gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Спипаха над 100 кг съмнително пилешко месо

Спипаха над 100 кг съмнително пилешко месо

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121267
Пиле
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
Виж ››

Над 100 килограма съмнително пилешко месо заедно с различни сосове бяха заловено от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните при последните проверки.

Експертите съобщават, че съмнителното пилешко е открито само през първата седмица от проверките. За една седмица инспекторите от Агенцията са спрели продажбата на над 100 килограма пилешко месо от различни търговски обекти в цялата страна.

Последните доклади на БАБХ сочат, че масово се откриват нередности при продажбата на хамбургери и сандвичи. До момента са съставени 173 предписания и 46 акта на търговци.

Заради недопустимо лошата хигиена са затворени и 7 обекта.

Сосове

На засилени проверки са подложени и дюнерджиите, и павилионите за сандвичи и катми по Черноморието.

Въпреки че по думите на експертите няма фрапантни нарушения, инспекторите са се натъкнали на съмнителни хранителни продукти, както и на стоки, съхранявани неправилно. Заради липса на хладилни витрини са конфискувани 35 килограма сосове – кетчуп, майонеза и горчица.

За една седмица са заловени 88 килограма разфасовки от пилешко месо без необходимите документи, които се изискват, за да се продава месото. Голяма част от съмнителното пилешко не е имало дори етикети.

Проверки на Агенцията по безопасност на храните текат и в Перник, където инспекторите следя дали търговците предлагат салфетки на клиентите, които си купуват сладолед във вафлена фунийка.

Хот-дог

В пернишките заведения също се следи за хигиената при продажбата на дюнери, сандвичи и пици на парче. Инспекторите обръщат внимание и на съхранението на сосовете, тъй като последните проверки показват, че майонезените смеси не се държат в хладилни витрини, с което се нарушават правилата за съхранение на сосовете.

От БАБХ добавят и че към Агенцията са се записали 12 човека, които сътрудничат при откриването на обекти, които не спазват нормите за продажба и съхранение на храни.

Сигнали за нарушение могат да се подават и от доброволци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати