gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хималайска сол - бялото злато

Хималайска сол - бялото злато

Хималайска Сол
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Добре познатата ни трапезна сол носи доста вреди на организма ни, най-вече заради натриевото си съдържание. Поради това е добре да се осведомим за добри нейни алтернативи. Една от най-добрите такива е хималайската сол.

Хималайската сол е розова на цвят, но често се нарича бяло злато, поради факта, че перфектно замества бялата сол. Тя е природен феномен, изключително полезен за организма.

Колкото и да е невероятно, именно хималайската сол е тази, която не вреди на организма ни. В нея натрият е заменен с 84 химични елемента, всеки от които ползотворен на човешкото тяло.

Розовата сол се добива в Хималаите, откъдето идва и наименованието ѝ. Тя има съвършена кристална структура, абсолютно чиста и натурална.

И освен че е полезна за консумация, тя е и лесна за добиване. Нужно е само да се изкопае, да се измие леко на ръка и да се остави на слънце, докато се изсуши.

Цветът на хималайската сол се дължи на железните атоми, ключов елемент в кристалната ѝ решетка. Тя образува големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми, създавани от природата.

Това е така, тъй като енергията им е правопропорционална на големината. Образуването им е резултат от специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години.

Розова Хималайска Сол

Освен основния елемент желязо, в състава на това бяло злато влизат още магнезий, калций, калий и сяра. Натрий също има, но нивата му са изключително занижени, в сравнения с готварска сол. По този начин в организма не се задържа вода.

Освен всичко това, при разтваряне на хималайската кристална сол във вода, кубичната ѝ структура се разпада. По този начин йонизираните елементи в нея се усвояват лесно и безпроблемно от организма.

Употребата на хималайска сол не се различава по нищо от тази на готварската. За разлика от нея обаче, розовата сол няма да навреди, а само ще подпомогне организма и функциите му. Тя ще подпомогне детоксикацията и ще възстанови баланса на солта.

Доказано е, че със заместването на познатата ни сол със хималайска, се намалява нивото на лошия холестерол, нормализира се кръвното налягане, укрепват се кръвоносните съдове, както и имунната система.

Хималайската сол е една здравословна добавка. Тя прави храненето по-пълноценно и по-балансирано. Подобрява храносмилането, паметта, подсилва нервната система и още много други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати