Келп - помощ от морето за щитовидната жлеза

Келп - помощ от морето за щитовидната жлеза

Келп
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
24.48 лв.
Виж ››

Келп представляват диворастящи кафяви морски водорасли. Наричат се още фукуф. Могат да бъдат открити по бреговете на Балтийско море, Северна Америка и Гибралтарския проток.

Кафявите водорасли са една от най-ценените храни. Те са богати на всички елементи, необходими на човешкото тяло. В тях се открива балансиран комплекс от витамините А, В1, В2 и С, с макро- и микроелементите селен, йод, манган, калий, калций, мед, цинк, манган и кобалт.

Освен това в клетките им се открива жълтокафяв пигмент - фукоксантин, на който дължат характерния си цвят, както и хлорофил B и C. Съдържат още етерични масла, алгинова киселина, фукоидан, ламинарин и други.

Една от най-големите ползи, които носят водораслите келп на тялото, е основно в ендокринната система. Те успешно се борят срещу заболяванията на щитовидната жлеза.

Това им свойство се дължи на съдържащите се в тях високи нива на йод (най-вече дийодтирозин), както и на селен, необходим за функционирането на дейодиназата. Келп оптимизират функцията на щитовидната жлеза. Освен това многократно подобряват процесите на обмен в организма.

Кафявите водорасли успешно се използват и за намаляването на холестерола, както и нормализирането на микрофлората. Те възпрепятстват отлагането на липиди в съдовите стени.

Кафяви Водорасли

Консумацията им обогатява храната с всички необходими съставки. Поради това се прилага при непълноценно хранене. Освен това, тe изкарват от организма всички токсични натрупвания - не само от тялото, но и от мозъка.

Водораслите келп регулират метаболизма и са приложими в диетологията. Те способстват намаляването на теглото, като регулират апетита.

Използват се за профилактично лечение на всякакви очни болести и увреждания на ретината. Препоръчват се при костни и ставни заболявания при деца. Освен това, доказано успокояват нервната система и подсилват мозъка.

Както стана ясно, водораслите келп подобряват цялостното здравословно състояние. Въпреки това те не трябва да се консумират в някои случаи: при бременност и кърмене, както и от страдащи от повишена функция на щитовидната жлеза и сърдечни проблеми.

Прекомерните дози могат да доведат до ускоряване на пулса и повишаване на кръвното налягане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати