Забравете за плодовете - пийте бира!

Бира

Горещината през летните месеци може да бъде непоносима. Може би единственият вариант да се спасим от топлото време е да прекараме по-голямата част от деня на плажа, съвсем близо до морето.

Разбира се, временно можем да се разхладим и с вкусен сладолед или студена бира. Пивото е любима напитка на много хора – тя може да донесе не само свежест в горещините, но при умерена консумация е полезна за здравето.

В нея има достатъчно антиоксиданти и витамини, които да допринесат за здравето на организма, стига бирата да се пие в разумни количества.

Смята се, че нивото на полезните антиоксиданти и витамини, които се съдържат в нея, надвишава това в някои плодове – например ябълки, пъпеш, диня.

Пиво

Тези данни са потвърдени от специалисти, които са участваха в Национална конференция на Българското дружество по хранене и диететика, която се проведе наскоро за седми път.

Твърди се още, че произведената у нас бира е чудесен източник на нискомолекулни антиоксиданти (глутатион и пролин), които са много важни за човешкия организъм. Глутатионът всъщност е протеин и се намира в плодовете и зеленчуците.

Той се синтезира и от човешкото тяло, а в комбинация с витамин С глутатионът е един от основните антиоксиданти, които унищожават вредните вещества, които сме поели.

Пролинът, от друга страна, е една от двайсетте аминокиселини, които изграждат структурата на белтъчните молекули. Пролинът е незаменим при синтез на колаген – той се грижи за костите, както и за съединителната тъкан.

Диня

Всъщност веществото може да бъде синтезирано и от организма, но може да се усвои и от хранителни продукти.

Бирата е сякаш задължителна напитка и по време на футболни срещи – германците са изпили около 10 милиона хектолитра от пивото по времето на Световното по футбол, което се проведе през юни месец.

В тези огромни количества се включва само алкохолната напитка. Според това проучване бирата, която съдържа в себе си различни плодови сокове, е консумирана значително по-малко – за първото полугодие на годината са изпити едва 2.2 милиона литра.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати