Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Италиански салати със сирене Качокавало

Италиански салати със сирене Качокавало

AdminAdmin
Администратор
95442k
Салати

Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне.

Салатата с рукола и Качокавало е много приятна в по-топлите месеци на годината, но също толкова вкусна и по-студените. Необходими са 300 грама Качокавало, 15 чери доматчета, 200 грама рукола, 2 супени лъжици балсамов оцет, 3 супени лъжици зехтин, сол.

Сиренето се реже на кубчета, доматчетата се режат на половинки. Добавя се руколата и всичко се смесва. Добавя се оцетът, зехтинът и солта. Сервира се 10 минути след като е готова.

Салатата от авокадо с домати, босилек и Качокавало е хранителна и свежа. Необходими са 4 домата, 1 салата айсберг, 1 авокадо, половин глава червен лук, 10 листенца босилек, 10 маслини без костилки, 3 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица балсамов оцет, сол, 200 грама Качокавало.

Качокавало

В голяма купа се слагат накъсаните листа на салатата, нарязаните на едро домати, нарязаният на шайби лук, нарязаното на кубчета авокадо и нарязаните на кръгчета маслини. Поръсва се с листенца босилек и с резенчета Качокавало. Полива се със смес от сол, оцет и зехтин.

Салатата от Качокавало със смокини също е много приятна на вкус. Необходими са 100 грама прошуто, 6 смокини, 150 грама Качокавало, 200 грама рукола, 1 глава червен лук, 5 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици балсамов оцет, сол, 20 чери доматчета, 12 маслини без костилки.

Прошутото се нарязва на тънки парченца и леко се запържва на сух тиган. Смокините се режат на четвъртинки, лукът се реже на тънки шайби. Смесват се смокините, прошутото и руколата. Добавя се лукът, нарязаните на четвъртинки домати и нарязаното на парченце сирене. Полива се със смес от сол, оцет и зехтин.

Салатата от целина с орехи и Качокавало е с изненадващ вкус. Необходими са 1 зелена салата, 2 стръка целина, 100 грама орехи, 3 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица балсамов оцет, 3 супени лъжици горчица, 3 супени лъжици сметана, 150 грама сирене Качокавало.

Целината се реже тънко, салатата се къса с ръце. Орехите се запържват на сух тиган и се режат на ситно. Сиренето се реже на парченца. Приготвя се дресинг от сметаната, горчицата, оцета и зехтина. Орехите, салатата, целината и сиренето се смесват и се поливат с дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest