Ухание на пресен хляб и лимон правят жените щастливи

Хляб

Ако сте се чудили каква е миризмата на щастието, ново проучване може да ви даде отговор – това е уханието на пресен хляб и лимон. Всъщност това е ароматът, който прави щастливи само жените, а за мъжете любимата миризма е на цвърчащ бекон.

В процеса на изследването става ясно, че дамите свързват най-приятните миризми с дома – 12 % от запитаните отговарят, че обичат аромата на изпрани и чисти чаршафи. Според 9 на 100 от анкетираните много приятен е ароматът на току-що откъснати цветя.

Господата предпочитали миризми, които са свързани предимно с храната – за 19 на сто от запитаните ароматът на цвърчащия бекон се оказва най-примамлив. След това се нарежда миризмата на хляб – тя носи щастие на 16 на 100 от мъжете.

Кафето се нарежда след тях, като за любима миризма са го посочили 11 на 100 от попитаните, а 8 % от мъжете твърдят, че настроението им се подобрява от ухание на риба с пържени картофи.

Въпреки тези резултати по-голямата част от анкетираните мъже не пропускат да уточнят, че щом се заговори за подобряване на настроението, най-голям ефект имат визуалните стимули.

Лимон

Най-хубавите гледки, които могат да направят мъжете щастливи, са красивата и привлекателна жена (55 на 100), красивият плаж (40 на 100) и гледането на футболен мач (37%).

Професор Тим Джейкъб, който е експерт по науката на различните аромати и който работи в университета в Кардиф, споделя, че жените предпочитат ароматите пред визуалните стимули.

Той обяснява, че причината най-вероятно се крие в повишеното усещане на дамите на миризми – жените имат по-силно обоняние от мъжете, тъй като мозъкът им е настроен да обработва уханията по-точно.

28 на 100 от участниците в изследването са заявили, че това, което може да повиши настроението им, е целувката от любимия човек. 16 процента пък твърдят, че се чувстват много по-щастливи, след като са взели душ, а 14 на 100 – когато са прекарали време с приятелите и семейството си.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eми
Eми
28.08.2014 10:51
за туй ли повечето препарати за почистване миришат на лимон? :D
1
0