Знаем ли как правилно да ядем грозде?

Ядене на Грозде

Сезонът, в който можем да похапваме грозде на корем, е в разгара си. Но този плод колкото и вкусен да е, крие коварни опасности, свързани с трудното му храносмилане и затормозяване функциите на стомаха.

За да избегнем чувството на дискомфорт, след като сме яли от любимия си плод и максимално да извлечем ползите от сочните гроздове, трябва да се научим правилно да ги консумираме.

Диетолозите отдавна ни предупреждават, че гроздето е изключително трудно за храносмилане от човешкия организъм.

Те препоръчват то да се похапва 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене.

Една перфектна и класическа комбинация е да се хапне грозде преди обяд, а по-смелите без никакви притеснения могат да го съчетаят с чаша сухо вино.

Грозде

Колкото и изненадващо да звучи, напитката улеснява процесите на разграждане на плода в нашето тяло и ускорява усвояването му.

Ако сте решили да замените вкусните гроздове със сок, трябва да знаете, че повече от две чаши наведнъж са в състояние сериозно да затормозят организма ви.

Пастьоризиран, гроздовият сок е полезен при хипертония и други сърдечни проблеми.

Можем лесно да приготвим гроздов сироп в домашни условия, като сварим плода до гъстота.

Така приготвеният сок е отлично средство за повишаване на имунните сили на организма.

Препоръчва се като естествена хранителна добавка при всички хора, претърпяли изтощително боледуване.

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гроздьо
Гроздьо
31.08.2013 17:34
Е, браво! "Много полезна" статия. Как да ядем грозде правилно: "похапвайте го 10-15 мин. преди всяко по-стабилно хранене". А аз до сега съм го ял без последващо стабилно ядене. Чудя се как съм още жив?!
5
0
Мария
Мария
29.08.2013 13:58
Гроздето е сред любимите ми плодове.Благодаря, ви за невероятната и полезна статия! :)
0
0