Вместо кафе сутрин

Вместо кафе сутрин

закуска

Макар за много хора събуждането без чаша кафе да звучи невъзможно, истината е, че има и други начини, чрез които можем да събудим организма си за новия ден. Прекаляването с кофеиновата напитка може да ви причини учестен пулс, нервност, повишено кръвно налягане.

Повечето хора пият поне едно кафе сутрин и едно следобед. Ако сте решили да сложите край на приема на кафе, предлагаме ви няколко идеи за събуждане на организма.

Кофеиновата сутрешна напитка може да бъде заменена с чаша какао, например.

Според последните изследвания флавоноидите, които се намират в какаовата напитка, всъщност влияят много добре на събуждането на организма и на настроението. Освен това какаото е чудесно допълнение към закуската.

Ако този вариант не ви допада особено, опитайте да заместите кофеиновата напитка със свеж въздух. Специалистите смятат, че са ни необходими едва пет минути свеж въздух на терасата или в градината.

Упражнения

Ако умеем да вдишваме и издишваме правилно, това ще ни набави количеството кислород, което е необходимо за доброто начало на деня. В допълнение с чистия въздух, успокояващите звуци на природата ще подобрят настроението ни още повече.

Не по-малко ефективен начин за събуждане са физическите упражнения. Кръвообращението се засилва само от протягането, а ако освен него добавим и няколко упражнения, ще се ободрим бързо и без обичайната доза сутрешно кафе. Ако искате по-добри и бързи резултати, изберете по-интензивни упражнения.

Чаша ментов чай и изобщо аромат на мента сутрин също се приема за добър старт на деня. Според изследвания миризмата на ментата помага на мозъка да се събуди, освен това уханието успокоява организма, когато е изложен на някакъв стрес.

Ментовият чай е особено ефикасен и след обилна закуска – ако изпиете чаша от билката, ще се почувствате по-леко. Други алтернативни варианти са чай от женшен, зелен чай.

Ако пък искате да опитате нещо ново, изпийте чаша гореща лимонада – за целта ви трябват един лимон, мед и гореща, но не вряла вода. Изцедете лимона, добавете подсладителя и налейте горещата вода.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати