Бирата прави костите по-здрави

Бира

Дамите, които обичат да си пийват бира, вече имат удобно оправдание, ако се случи да прекалят някой път с халбите. Причината се крие в това, че бирата може да ни помогне да имаме по-здрави кости.

Явно неслучайно пивото е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света (да прощава виното…).

За този животворен елексир трябва да сме благодарни на древните шумери, които първи започват производството на бира в района на Египет и Месопотамия.

Пиво

Едва ли тогава обаче те са осъзнавали, че ще завещаят ценен дар на човечеството. Още повече, след като е ясно, че освен изключително приятна на вкус хмеловата течност е и полезно за здравето на хората.

Учените са категорични, честата консумация на бира може да ни помогне да имаме по-здрави кости.

Малцовият елексир е извънредно богат на фитоестрогени, които пък се грижат за съхранението на костите и са способни да запазят здравината им по-дълго време.

Испански специалисти са установили, че костите на жените, които редовно пият бира, са по-силни, поради което е по-малко вероятно те да страдат от остеопороза.

Причината горчивата напитка да помага на скелета ни се крие и във високото съдържание на силиций. Този елемент забавя изтъняването на костите, което често води до фрактури при болните от остеопороза.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ловеца
Ловеца
29.04.2013 17:40
Сега вече ще имам "Управдание" и за пред КАТ.
2
0