Бирата прави костите по-здрави

Бира
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Дамите, които обичат да си пийват бира, вече имат удобно оправдание, ако се случи да прекалят някой път с халбите. Причината се крие в това, че бирата може да ни помогне да имаме по-здрави кости.

Явно неслучайно пивото е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света (да прощава виното…).

За този животворен елексир трябва да сме благодарни на древните шумери, които първи започват производството на бира в района на Египет и Месопотамия.

Пиво

Едва ли тогава обаче те са осъзнавали, че ще завещаят ценен дар на човечеството. Още повече, след като е ясно, че освен изключително приятна на вкус хмеловата течност е и полезно за здравето на хората.

Учените са категорични, честата консумация на бира може да ни помогне да имаме по-здрави кости.

Малцовият елексир е извънредно богат на фитоестрогени, които пък се грижат за съхранението на костите и са способни да запазят здравината им по-дълго време.

Испански специалисти са установили, че костите на жените, които редовно пият бира, са по-силни, поради което е по-малко вероятно те да страдат от остеопороза.

Причината горчивата напитка да помага на скелета ни се крие и във високото съдържание на силиций. Този елемент забавя изтъняването на костите, което често води до фрактури при болните от остеопороза.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ловеца
Ловеца
29.04.2013 17:40
Сега вече ще имам "Управдание" и за пред КАТ.
2
0