Вълшебният корен от мака - отличен афродизиак и антидепресант

Вълшебният корен от мака - отличен афродизиак и антидепресант

Мака представлява ядлив корен на едногодишно растение, идващо от перуанските Анди. В Перу маката се използва от над 2 000 години. Растението е високоценено. Някои смятали, че дава сили. Воините на инките приемали мака преди всяка битка. Испанските колонизатори пък нарекли растението “секс билката на инките”.

Поколения перуански индианци криели тайната на това средство, действащо като тайнствен афродизиак и секретна формула срещу стреса. И до днес ядливият корен на растението е сред основните храни на местното населениe. В наши дни маката е познат като перуанският женшен.

Множество изследвания са проведени с цел да се разкрият ползотворните качества на маката. Според тях приемът на растението действа благоприятно върху либидото, сексуалната потентност и енергия. На всяко момиче в Перу мака се дава още от тригодишна възраст. Така те израстват здрави и плодовити до много напреднала възраст.

Хранителната стойност на изсушения корен от мака е подобен на този на ориза и пшеницата. Поради това растението е изключително хранително. В състава му се откриват всички необходими на човешкото тяло вещества, като протеини, въглехидрати, влакна, липиди, калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, витамини В1, В2, В12, С и Е, аминокиселини и др. Освен като храна, той може да се приема като средство за повишаване на имунитета, мозъчната функция и функциите на тялото.

Вълшебният корен от мака - отличен афродизиак и антидепресант

В Южна Америка всякакви продукти от мака се използват като средство за обогатяване на храната, за увеличаване на енергията и премахване на физическият и психически стрес.

Освен това е доказано, че този вълшебен корен има способността да регулира хормоналните нарушения при жените, при проблеми с менструацията, преди и след менопауза. Високата концентрация на протеини в маката, в комбинация с другите жизненоважни хранителни вещества в растението пък са виновници за легендарното въздействие върху сексуалната потентност.

Много от процесите в човешкия организъм, сред които и сексуалните функции и плодовитостта, се нуждаят именно от протеиновото съдържание на перуанския корен. Те спомагат производството на съединения, изпращащи импулси в нервната система, които играят ключова роля при сексуалната възбуда и физическата издръжливост по време на полов акт.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати