Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Български постни манджи

Български постни манджи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 4 Снимки

2. Постна питка – една от най-често използваните рецепти на Бъдни вечер



Необходими продукти: 1/2 ч.л. сода, 2 щипки сол, 300 мл топла вода, брашно, олио

Начин на приготвяне: Содата и солта се слагат в топла вода, докато се разтопят. Брашното се пресява. В средата се прави кладенче. В него се сипва водата, като бавно започва да се замесва. Тестото се меси около 10 минути, докато придобие мека и гладка текстура. Оставя се за 30 минути на топло място, за да втаса.

Тестото се оформя на питка и се поставя в намаслена с олио тава. Пече се на 200 градуса до готовност. Когато се извади от фурната, се поръсва с малко вода и се завива в кърпа.

Под нарицателното българската кухня се обобщават всички традиционни български ястия в комбинация със заимстваните от други страни традиции, трайно залегнали и широко използвани и у нас.

Един от най-големите дялове в българската кухня заемат постните манджи. Рецептите са формирани в продължение на векове.

Традициите на приготвяне и овкусяване представляват уникална симбиоза от европейската и азиатска кухня. Някои от най-обичаните постни ястия у нас, може да разгледате в галерията горе.

Те са гарантирано вкусни, стават за всеки ден, а може да поднесете всички български постни манджи и на Бъдни вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати