Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»В какви рецепти да вложим мескитово брашно

В какви рецепти да вложим мескитово брашно

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 2 Снимки

Бананово хлебче с мескитово брашно


Необходими продукти: ¾ ч.ч. маскитово брашно, 1 ч.ч. брашно, 2/3 ч.ч. захар, 1/2 ч.л.сода за хляб, 1 ч.ч. смлени банани, 2 ч.л. бакпулвер, 1/3 ч.ч. масло, ½ ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/4 ч.ч. счукани орехи, ¼ с.л. сол

Начин на приготвяне: Мескитовото брашно, захарта, бакпулверът, содата за хляб и солта се смесват. Добавят се смлените банани, маслото и мляко. Сместа се разбива на ниска степен, докато се смесят всички съставки. Степента се усилва и се разбива около 2 минути. Добавя се брашното и отново се разбива. Добавят се ядките и се разбива, докато всички продукти се смесят. Получената смес се изсипва в намазана тава. Пече се на 350 градуса за около час. Когато е готово, банановото хлебче се охлажда и се отстранява от тавата.

Мескитовото брашно, добиващо все по-широка популярност, се добива от дървото Мескит, от семейство Бобови. В повечето случа това дърво достига височина до 9 м и често се бърка с храст.

Мескит се среща в сухите области из целия свят. От него него се приготвя прах, който се използва като брашно, подсладител и други.

В кулинарията мескитът се използва доста ограничено и най-често в сладки рецепти. Въпреки това редовното му включване в менюто може да донесе редица предимства.

Напитките, които се овкусяват с мескит на прах и ястията с мескитово брашно имат значителни количества витамини и минерали. Мескитът има естествено сладък вкус без калории. Освен това е богат и на фибри.

Освен като съставка в рецепти мескитовото брашно се използва и за украсяване на сладкиши и торти. Влага се освен в сладки ястия и при подправяне на супи, зеленчукови ястия и печива. С него се придава сладък привкус на редица спиртни напитки.

В галерията горе сме избрали 2 вкусни идеи, в които може да използвате мескитово брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати