Уиски фест откриват в София

Уиски фест
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Фестивал на уискито ще бъде открит в София на 31 октомври. Събитието продължи до 2 ноември и ще събере най-големите любители и колекционери на напитката.

Уиски фестивалът ще бъде открит на 31 октомври от 17 часа в Paradise Center на булевард Черни връх 100. Събитията и в трите дни от фестивала ще се превеждат до 22 часа.

Уиски Фест София 2014 ще посреща посетителите с 22 уиски щанда, дегустационни и майсторски класове със световни уиски експерти и над 200 уиски вкуса от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и дори Тайван.

Тазгодишният фестивал ще събере на едно място най-големите вносители на уиски в страната. Идеята е културата на българина, относно напитката, да се обогати.

Посетителите на фестивала ще могат да се запознаят отблизо с повече от 55 марки уиски и да опитат лимитирани серии от любимите си марки.

По време на фестивала ще бъдат проведени 28 майсторски класове за гостите, водени лично от световноизвестни имена в индустрията, сред които легендарни мастър дистилъри като Фред Ноу, Гордън Моушън и Дейвид Робертсън, и посланици на марките като Том Джоунс, Адам Буут, Джой Елиът и Алистър Лонгуел.

Уиски

Местата за майсторските класове са с капацитет до 25 човека. При запълване на бройката продажбата на билети ще бъде спряна. На събитието не се допускат лица под 18 години.

Билетите за уиски фестът вече са в продажба. Най-евтиният от тях е 15 лева, а най-скъпият – 155 лева. При онлайн резервация ще бъде правена 10% отстъпка, а по принцип билети ще се предлагат и на самото място.

Думата уиски произлиза от келтски и буквално означава вода на живота.

Процесът на стареене при уискито спира в момента на неговото бутилиране, което означава, че няма как да състарите напитка, която вече е в бутилка.

Препоръчително е уискито да се пие чисто, за да се запази пълният букет от вкусови качества. Ако добавите лед към напитката, ще се загуби специфичния ѝ аромат.

В Шотландия са останали около 100 дестилаторни и фабрики за уиски. Малкият им брой означава само, че цената на напитката е висок

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати