Сътвориха втория най-скъп бургер в света

Le Burger Extravagant
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Ресторант в Ню Йорк произведе втория най-скъп бургер в света. Луксозният продукт е съставен само от качествени съставки и носи името Le Burger Extravagant.

Бургерът струва 295 долара, като желаещите да го опитат, трябва да го поръчват два дни преди това. Сандвичът се предлага единствено в нюйорския ресторант.

Бургерът е направен от японско телешко месо, 10 тайни подправки, сирене, зряло 18 месеца в пещера, намазан е с масло от трюфели. Съдържа още черен трюфел и яйце от пъдпъдък, поставени в хлебче, което е поръсено с 24-каратово злато, което е годно за ядене.

Златният сандвич върви в комплект с клечка за зъби, изработена от злато и диаманти. Но все пак името Le Burger Extravagant остава на второ място в класацията за луксозни сандвичи.

Водач в тази листа е The Douche Burger, който струва невероятните 666 долара. В бургера, направен по рецепта на Франц Аликио, има крехко говеждо, пастет от черен дроб, хайвер, омари, трюфели, сирене Грюер, сос Kopi Luwak и хималайска сол.

The Douche Burger
Снимка: mackenziekeegan.com

На трето място в класацията се подрежда Bacon Bling Sandwich. Бургерът струва 225 долара и е най-скъпият сандвич с бекон. Той се предлага в в кафе Tangberry, Челтнъм и е произведен от Пол Филипс.

Сандвичът е направен от специален бекон, яйце, черни трюфели, масло от трюфел, шафран и златен прашец.

Четвъртият най-скъп сандвич в света се казва The Richard Nouveau Burger и струва 175 долара. В него има много крехко говеждо, черни трюфели, опушен гъши дроб, сирене Грюер, гъби и златно листо.

Пети в класацията е бургерът Cheese Sandwich. Цената на сандвича е 111 паунда и е създаден е от Мартин Блунос. Бургерът съдържа сирене чедър, бели трюфели, пъдпъдъчи яйца, резен ябълка, специални домати, пресни смокини, винегрет и златен прашец.

На шесто място се нарежда von Essen Platinum Club Sandwich. Сандвичът струва 100 паунда и съдържа шунка, пиле от Bresse, бели трюфели, пъдпъдъчо яйце и полусухи италиански домати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати