Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три различни рецепти за вкусни бухти

Три различни рецепти за вкусни бухти

AdminAdmin
Администратор
95442k
Бухти

Бухтите са любими на малки и големи. Добре приготвените бухти са вкусен десерт и чудесна закуска. Можете да приготвите пухкави нежни бухти по няколко начина.

Лесна рецепта за вкусни бухти е френската рецепта, която включва сметана. Необходими са 430 грама брашно, 1 яйце, половин чаена лъжичка бакпулвер, по половин чаена лъжичка сол и захар, 1 чаша сметана и 1 чаша олио.

Сметаната се смесва с яйцето и солта и се разбива до пяна. Брашното се смесва със захарта и бакпулвера и се пресява. Добавя се в сметаната и се меси меко тесто. Меси се не повече от минута и се оставя за 20 минути да почине.

Тестото се разточва и с формички се правят малки фигурки или се правят кръгчета с малка чаша. Пускат се във врящо олио, вадят се, отцеждат се на хартия и се сервират с пудра захар или сладко.

Класическите бухтички се правят от 1 килограм брашно, 15 грама мая, 60 грама захар, 10 грама сол, 80 милилитра олио, 750 милилитра вода. Водата се загрява до 30 градуса и в нея се разтваря маята, като се добавя солта, захарта и брашното.

Добавя се и олиото и тестото се разбърква. Оставя се да втаса час и половина на стайна температура. Измесва се още веднъж и се оставя да втаса още половин час. От тестото се късат парченца и се пускат във врящо олио. Вадят се, отцеждат се и се сервират горещи.

Бухтички

Бухтички можете да направите и с нестандартни продукти, като водка и майонеза. Необходими са 2 яйца, 5 супени лъжици захар, 1 ванилия, 1 щипка сол, половин чаена лъжичка сода и половин чаена лъжичка оцет за гасене, 4 супени лъжици майонеза, 1 супена лъжица водка, брашно - колкото поеме за меко тесто.

Яйцата се смесват със захарта, ванилията и солта. Добавят се майонезата и водката, след това гасената с оцет сода. Постепенно се добавя брашното.

Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с малка чаша. Пускат се във врящо олио и се слагат на хартия да се отцедят от излишната мазнина. Поръсват се с пудра захар.

Когато правите бухти, много важно е да ги пържите в загрята мазнина, защото иначе попиват много от мазнината и тестото става прекалено тежко и не се изпържва добре.

Ето още няколко предложения за бухти: домашни бухти, бързи бухти, бухти с крем, бананови бухти, бухтите на баба, мекици, колаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest