Най-големите митове за пицата

Най-големите митове за пицата

Пица

Пицата е една от най-любимите храни за хората по света и въпреки че много я обичаме, повечето от нас не са запознати с най-големите митове, отнасящи се до италианския специалитет.

За пицата съществуват 5 мита, който с помощта на фактите лесно могат да бъда оборени. Въпреки че тези митове лесно могат да бъдат проверени и опровергани, повечето хора ги използват като истини, за които не трябва да се съмняваме.

Италианците първи са приготвяли пица

Пицата такава, каквото я познаваме днес, произлиза от Неапол, но истината е, че италианците не са първите, които приготвяли ястия като пицата. Още в Древна Гърция се появяват блюда, които много напомнят на съвременната пица.

Ядене на Пица

Пицата е евтино ястие

В повечето ресторанти една вкусна пица наистина няма да ви излезе много скъпо. Но и както други традиционни ястия, пицата е предизвиквала знаменити готвачи от цял свят да я превърнат от обикновена в изключително луксозна. Най-скъпата пица е приготвена е ресторант в Ню Йорк и струва цели 1000 долара.

Пеперони е най-големият принос на италианците към пицата

Пеперони наистина е най-популярната добавка към пицата, но приносът за това не се дължи единствено на италианците. В творението пица Пеперони участват и американците. Митът за добавянето на пеперони към пицата се дължи само на италианците, произлиза от самата дума пеперони, която е италианска и означава големи чушки.

Конкуренцията между големите фирми е напълно цивилизована

Пица в Тиган

През 2011 година няколко от мениджърите на голямата компания Domino's Pizza в Лейк Сити, Флорида са подпалили близката пицария Papa John's, понеже са били тяхната голяма конкуренция в града. Това показва, че методите на конкуренция не се влияят от мястото, в което работиш, или парите, които получаваш.

Студената пица трябва да се затопля в микровълнова фурна

Ако пицата вече е изстинала, най-добре ще я стоплите в тиган. Сложете един тиган на котлона, като вътре в него капнете малко вода. Поставете парчето пица върху нея и захлупете. След няколко минути ще хапвате топла, мека и вкусна пица – все едно току-що е излязла от фурната.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иван
иван
31.03.2015 22:22
Пеперони не е голяма чушка а вид мек колбас за пица
5
1
Петко
Петко
03.07.2015 20:04
Хахах няма какво да обясняваш. Все едно статията е писана от човек, който си няма и идея от пици
1
0