gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Цената на лимоните сериозно започна да пада

Цената на лимоните сериозно започна да пада

Лимони

Данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища показват, че за последната седмица лимоните са регистрирали сериозен спад. Плодовете са поевтинели със 17.5 процента.

След шокиращото поскъпване преди няколко месеца, сега лимоните са започнали да поевтиняват, като килограмът на едро на цитрусите е стигнал 2.50 лева.

От друга страна гроздето е започнало да поскъпва, като за една седмица е скочило с 6.7%. Настоящата му цена на едро е 1.60 лева за килограм.

Крушите са успели да задържат стойности, като цените им на борсите са 1.71 лева за килограм. При ябълките е регистрирано поевтиняване със 7.7%, като стойностите им вече са 96 стотинки за килограм на едро.

Домати и краставици продължават с покачването на цените от миналата седмица. През последните дни оранжерийните домати са поскъпнали с 3% и цените им на едро са стигнали 1.70 лева за килограм на едро. Миналата седмица цената на доматите беше 1.65 лева за килограм.

При краставиците поскъпването е с 4.5%, като на стоковите борси цените им стигнаха 1.15 лева за килограм.

хладилник

Зелето на едро продължава да се продава за 46 стотинки на килограм.

Цената на картофите се е понижила с 1.8% и на едро те се предлагат за 57 стотинки на килограм. Морковите са регистрирали поевтиняване с 8.1% и настоящата им цена е 57 стотинки за килограм.

Цената на олиото е тръгнала нагоре през последната седмица. На едро то се продава за 1.92 лева. Килограмът на каймата също се продава по-скъпо – 4.63 лева, което прави скок с 1.5%.

Останалите основни хранителни продукти са запазили цените си от миналата седмица. Кравето сирене се предлага за 5.60 лева за килограм, кашкавалът тип Витоша – за 10.97 лева за килограм.

Килограм захар на едро може да се намери по 1.23 лева, а килограм брашно тип 500 – 83 стотинки.

Зрелият фасул за държа цената си от 4.13 лева за килограм. Яйцата продължават да се продават за средно 18 стотинки на брой по пазарите на едро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати