Българско кисело мляко се състезава в американски конкурс

Кисело Мляко

Българско кисело мляко с марката Тримона се състезава в конкурса Произведено в Америка. До момента нашенското мляко е събрало 22 000 гласа.

В американския конкурс се съревновават хора, които сами произвеждат определен продукт. Българският майстор се казва Атанас Вълев, а бизнеса му с кисело мляко е започнал от две кофички мляко, които донесъл от България.

Към момента Вълев вече произвежда 2600 кофички кисело мляко на месец, а в началото българското мляко с марка Тримона се продавало само в няколко малки магазинчета в Манхатън.

Мляко

Нашенското мляко се прочуло в страната на неограничените възможности, когато продуктът е избран да участва в конкурса Произведено в Америка на Марта Стюард.

Стюард е телевизионна водеща и готвачка, а в предаването ѝ са гостували ред холивудски знаменитости като покойният Робин Уилямс.

Предстои да се разбере дали автентичният вкус на нашенското мляко ще завладее американците, които са свикнали да похапват повече пудинги и кремове. Крайните резултати от американския конкурс ще бъдат изведени до няколко дни.

Атанас Вълев вярва, че шансовете му да спечели са много добри, тъй като хората не спират да гласуват. Българският бизнесмен е решен да възстанови киселото мляко от близкото минало, което българите обичат. Тримона се произвежда от домашно краве мляко.

Българското кисело мляко преди известно време завладя и тайландските пазари. Там то се продава като Made in Bulgaria.

Домашно Мляко

В Китай също ще продава нашенско мляко. Само за тази година в страната отвориха 870 магазина, които продават българско кисело мляко. Интересът към млякото доведе много китайски инвеститори, които си сътрудничеха с български производители на закваски.

И докато чужденците се възхищават на традиционния български продукт, българите трудно достигат до типичното за страната ни мляко.

В проведени проверки преди време се оказа, че в голяма част от киселото мляко, което купуваме, няма характерната бактерия Лактобацилус булгарикус.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати