Родна верига достави храна с дрон

Доставка на храна

Родна верига заведения за бързо хранене проведе необичаен експеримент преди дни в столицата. Направен бе опит да достави храна с летящ дрон, пише economic.bg.

Дронът, благодарение на който се проведе експериментът, е шест-роторен с ширина 80 см и може да превози до 8-килограмови пратки. Това напълно би задоволило нуждите дори на изгладняло семейство.

Дроните представляват летателни апарати, управлявани от разстояние или от навигационен софтуер с автопилот. Те се разделят на различни видове, в зависимост от формата, скоростта и функционалността си. Машините умишлено са произведени от леки материали, така че да могат да извършват възможно повече маневри.

Някои от тях са големи само няколко сантиметра, а други достигат размерите на изтребител. Военните модели се движат на толкова големи височини, че понякога изобщо не могат да бъдат засечени.

Дрон

Тази техника доскоро служеше предимно на военните при спасителни операции или специални проучвания. От няколко години обаче употребата на дрони с търговски цели става все по-популярна. Оказва се, че те са идеални за доставка на пратки.

Редица влиятелни компании вече работят усърдно над идеята дрон да разнася пакет до получател. Най-голямото преимущество на доставките, извършени с този летателен апарат, е преодоляване на всевъзможни пречки по пътя и най-вече на задръстването.

Този тип доставки на храна позволяват да бъдат изчислени с точно самите процеси и да бъдат спазвани много кратки срокове, което е от голямо значение в подобен бранш.

Когато заведението предлага готвена храна, която хората предпочитат да похапват топла, е изключително важно доставката да става максимално бързо. По тази причина решихме да проверим какво би се случило, ако си послужим с безпилотни летателни апарати. Като цяло опитът, който направихме, показва голям потенциал за развитие на този тип доставки.

Въпреки това има още много неща, които трябва да бъдат свършени, преди да се осъществят реални доставяния. Но темата е доста интригуваща и се радваме, че и у нас започват да се прилагат нови технологии, разказват от българската верига, провела опита с дрон.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати