Първите храни от насекоми са вече в продажба

Ядене на Насекоми

Белгийски супермаркети вече предлагат хранителни продукти, които са направени от насекоми. Оказва се, че дори има и няколко заведения за бързо хранене, които са се възползвали от тези продукти и ги предлагат приготвени по различен начин. До този момент има признати 1400 вида различни насекоми за консумация.

Те се предлагат в САЩ, Африка и Азия, а през миналата година Белгия стана първата държава в Европейския съюз, която се престраши на територията на страната да се отглеждат и продават насекоми за ядене.

За момента белгийските власти са обявили само десетина вида насекоми, между които са скакалци, гъсеници и няколко вида червеи.

Идеята за храна от насекоми със сигурност звучи странно и може би не особено апетитно. Не само менюто може да бъде изненадващо в един ресторант.

В света има много заведения, които са определяни като странни, заради различната си и уникална обстановка или изискванията, които поставят на своите клиенти.

Едно такова заведение е Bel Canto, където се предлага изискана френска кухня. За да бъде допълнена обстановката, собствениците на заведението са решили да осигурят на гостите си и приятна музика.

Насекоми

За настроението на клиентите се грижат няколко оперни певци и един пианист – певците обикалят по масите и пеят на клиентите. Заведението може да се посети в Париж или в Лондон.

Гол ресторант има в Манхатън – заведението е организирало гола вечер на своите клиенти веднъж месечно. Това ще рече, че гостите на ресторанта трябва да се хранят голи, като условието е да си носят някакъв шал, на който да седнат.

Обслужващият персонал е с дрехи, а прозорците на заведението са затъмнени, за да могат хората в заведението да се хранят спокойно.

Ако ви се е случвало да отидете на ресторант сам, вероятно помните колко неловко се почувствахте заради погледите на хората.

Марина ван Гоор от Холандия е решила да разбие табуто, че човек не може да се храни сам и че подобно нещо е странно. В заведението й в Амстердам всички маси са за един човек.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати