gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Генезис на биреното коремче

Генезис на биреното коремче

Бирено коремче

Бирата е любима за консумация на много хора. Проблемът обаче е, че в нея има доста калории и още повече, че когато си пийваме от нея, не можем да не хапнем нещо – някакви ядки, чипс, различни мезета и пр.

Консумацията на бира принуждава черния дроб да започне да работи на по-бързи обороти, за да преработи погълнатия алкохол, да изхвърли всички отрови, които са влезли в организма. Прибавянето на разни мезета към бирата правят калориите, които поглъщаме, още повече.

Бирата често е наричана течен хляб точно заради своята калоричност – една бира съдържа около 150 калории. Пивото успешно се „залепя“ по тялото ни във вид на мастни клетки, които после е трудно да премахнем.

След навършване на определена възраст, метаболизмът започва да се забавя. Според данни при господата този процес започва след навършване на 35 години – започват да се трупат мастни отлагания в някои част на тялото.

При мъжете след определена възраст най-често се натрупват излишни килограми в коремната област. За дамите пък най-проблемни се оказват областта на ханша и бедрата. С други думи, по-виновни за т.нар. бирено коремче ще се окажат ядките и мезетата, които поглъщаме заедно с чаша пиво и не на последно място - забавеният метаболизъм.

Бира и чипс

Според испанско проучване, в което са взели участие над 1200 мъже и жени, хората с правилен режим на хранене няма как да напълнеят, дори да си пийват бира. Всички участници са били на 57–годишна възраст.

Испанските учени дори твърдят, че правилният режим може да ни помогне да се отървем от излишните килограми, въпреки че посягаме към пивото. Участниците в проучването са се подложили на средиземноморска диета и са консумирали умерено количество бира.

Пенливата напитка е изследвана от много учени, между които и български специалисти. Проучване на български учени от тази година показа, че когато се приема в умерени количества, бирата е полезна за организма.

В нея се съдържат много антиоксиданти и витамини. Според данни нивото на тези полезни вещества в пивото е по-високо, отколкото в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати