Необичайни рецепти с репички, с които ще шашнете всички вкъщи

1 от 9 Снимки

Пълнеж за палачинки с репички


Необходими продукти: 1 връзка репички, 1 стрък лук, 1 заквасена сметана, сол на вкус

Начин на приготвяне: Лукът и репичките се нарязват възможно най-фино. Слагат се в купа. Добавя им се сметаната и се овкусява със сол на вкус;

Репичките са сред първите зеленчуци, които се появяват в градините и по щандовете на магазините след зимния сезон, но вече целогодишно може да се намерят на пазара и са идеални за зимни салати.

В тях се съдържат витамини, минерали, ензими, гликозиди, масла и различни съединения, които подобряват метаболизма. В допълнение този хрупкав корен е пълен с разнообразни хранителни вещества.

Обикновено употребата на репичките се свързва преди всичко със салати. Освен в салата обаче репичката може да се използва и при готвене пилаф, задушени меса, гарнитури, всякакви видове паста и други.

В галерията горе ще намерите богат избор от ястия от репички, от който ще останете изненадани.

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати