Чрез постенето организмът се възстановява

Чрез постенето организмът се възстановява

Пости

Постите не случайно са важен елемент от християнската вяра. Те са мощен катализатор на здраве, като подобряват и възстановяват работата на всички органи и системи в човешкия организъм.

Коледните пости са едни от най-дългите през годината. Те са своеобразно продължение на системата от пости през цялата година – Великия пост, Петровите пости и Богородичните пости. Сега по време на постите се спира консумацията на месо, местни продукти, яйца, мляко, млечни продукти и алкохол. Преди те са се провеждали само на вода.

Освен за пречистване на душата постите служат и за пречистване на тялото. Когато настъпят първите студове, намиращите се в кръвта отпадъчни вещества започват да преминават в тъканите.

Ако не се предприемат някакви действия за спиране на този процес, те започват постепенно да се уплътняват в тъканите. Така те затрудняват нормалното функциониране на клетките, а по този начин и на целия организъм.

Постене

Именно това е причината за появата на всички настинки и грип през този сезон. Тялото отделя от организма събралата се слуз във вид на храчки при кашлицата, хрема или с помощта на висока температура на тялото.

Тук на помощ идват Коледните пости. Чрез тях организмът навреме се освобождава от токсините и отпадъчните продукти. А така доброто здраве през есенно-зимния сезон е гарантирано.

Предприемането на подобен очистителен режим е най-сигурната профилактика срещу настинките, простудите и грипа. Освен това, ако през периода се предприеме и 7-дневно пълно въздържане от храна, само на вода, през втората или четвъртата фаза на Луната очистването ще добие своят максимален размах.

Подобно лечебно от 3 до 7-дневно гладуване се провежда на топло. Препоръчително е да се използват топли вани и втриванията в кожата на тялото на сусамено масло или зехтин.

На пълен глад да не се полагат хора, които са изтощени по някаква причина, както и възрастните. При тях това води до рязко охлаждане на организма и до значителна загуба на телесно тегло, което не може да се възстанови при захранването.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати