Черният шоколад - лекарство срещу бръчките
Dark Chocolate - a Solution Against Wrinkles
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Черният шоколад - лекарство срещу бръчките

Черният шоколад - лекарство срещу бръчките

Шоколад

Само две парчета тъмен шоколад на ден могат да решат вечния женски проблем - състаряването. Според учените захарното изкушение съдържа вещества, които предотвратяват появата на бръчки, причинени от въздействието на ултравиолетовите лъчи върху кожата.

В допълнение, според експертите, шоколадът може да намали риска от рак на кожата. Черният шоколад съдържа и голямо количество антиоксиданти и други полезни вещества, които предпазват от свободните радикали. Докато братчето му, млечният шоколад, няма такива качества.

Освен това черният шоколад предотвратява кръвни съсиреци, както и намалява със 70% смъртността при сърдечно-съдови заболявания.

Черен Шоколад

Последното проучване доказа, че този десерт е в състояние да предотврати проявата на видими признаци на стареене. По време на експерименти екип от британски учени изследвал 30 здрави жени на средна възраст, от които 22 от тях на възраст от 42 години.

В течение на 3 месеца всички те получавали по 20 грама тъмен шоколад на ден и ежедневно използвали солариум.

Резултатите показвали, че тъмен шоколад притежава удивителни качества и помага на кожата да се противопостави на вредните слънчеви лъчи.

"Нашето изследване доказа, че черният шоколад наистина предпазва кожата от стареене и от UV-лъчи", казват учените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати