Ура! От пълномасленото мляко не се пълнее

Ура! От пълномасленото мляко не се пълнее
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
24.48 лв.
Виж ››

Всяка една от вас, дами, която поне веднъж в живота си се е подлагала на диети, знае, че диетолозите категорично отхвърлят от тях пълномасленото мляко. И залагат само и единствено на нискомасленото.

Това обаче се оказа погрешно. От пълномасленото мляко въобще не се пълнее, установиха учени от Университета на Гьотеборг.

Откритието е на д-р Сузане Ериксон и екипа й, които тотално обърнаха общоприетата теория, че високомаслените продукти водят до напълняване, съобщава вестник "Дейли телеграф".

В изследването са били наблюдавани предимно деца. Оказало се, че тези от тях, които консумират мляко с високо съдържание на мазнини тежат средно с по четири килограма по-малко от тези, които се наливат с нискомаслени млека, вярвайки че с тях ще свалят излишните килограми.

Обяснението на д-р Ериксон е, че хлапетата, които не пиян пълномаслени млека са по-дебели, тъй като вместо тях консумират в изобилие газирани напитки.

Учените от Гьотеборг също така открили, че децата с наднормено тегло, които ежедневно консумират мляко с 3% масленост, имат по-ниско тегло от тези, които въобще не пият пълномаслено мляко.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати