Препоръчват фондю с приятели срещу зимна депресия

Фондю

Ако се чувствате самотни в студените зимни дни и депресията е на път да ви завладее, можете да направите няколко опита, с които да прекратите лошото си настроение. Вярвате или не, спасението от депресивното настроение се крие в хапването на швейцарско фондю, но не сами, а в компанията на близките ви приятели.

Оказва се, че това е сред най-сигурните начини човек да подобри настроението си. Специалистите обясняват, че в швейцарското сирене е изключително богато на витамин В12 и е добър източник на цинк, а според експертите цинкът подобрява настроението.

Фондюто задължително трябва да се сподели с приятели обаче, защото само по този начин човек няма да се чувства изолиран. Според благотворителната организация The Helping Hand в момента има ръст на хората в депресия.

Организацията има телефонна линия, която дава възможност на тези хора да потърсят помощ. От организацията са съставили списък с най-различни занимания, които ще повдигнат настроението на депресираните и по този начин могат постепенно да излязат от това състояние.

Те споделят, че да хапваш фондю с други хора, които вероятно са в твоето положение, може да се окаже наистина полезно и това ще пребори липсата на мотивация и апетит, както и лошото настроение.

Приятели

Клаус Рютчи, който е от швейцарския клон на организацията, споделя, че има още няколко неща, които човек може да включва в ежедневието си и които ще му помогнат да забрави за депресията.

Това са цветните дрехи – онези, които имат ярки багри и ще внесат допълнително настроение. Разбира се няма как да се разминем с повече смях през деня, защото той ще повиши нивото на ендорфин в тялото.

Според проучване, което е проведено от специалисти от

Университета в Съсекс, зеленият и синият цвят правят господата много по-щастливи.

За дамите пък се препоръчват цветове като оранжево, лилаво и отново синьо. От друга страна, се смята, че за добро настроение и добро психическо здраве човек трябва да си набавя достатъчно почивка и пълноценен сън, както и да пие повече вода през деня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати