Най-скъпият хляб в света

Продукти за Хляб

Най-скъпият хляб в света е дело на испански хлебар, който твърди, че тестото е премесено с ядливо злато. В хляба се съдържат само здравословни продукти – хлебарят обяснява, че го е направил с дехидратирана спелта, царевична квас и мед.

Най-ценната му съставка е златен прашец, който се съдържал не само във вътрешността на изделието – хлябът бил посипан и отвън със златото. Всеки мераклия да опита това тестено изделие, трябва да заплати 117 евро за 400 грама хляб.

Създател на тестеното изкушение е Хуан Мануел Морено, който е роден в испанското село Алгатосин, област Малага. Пекарницата, където работи Хуан е всъщност семеен бизнес – създадена е още през 1940 година в Алгатосин и се казва „Пин Пиня".

Златото, което е вложено в хляба, може и да не му придава някакъв изключителен привкус, но самият факт, че е в изделието е достатъчен, за да придаде лукс и особена изтънченост на тестеното изделие, твърди Хуан.

Според него много хора, които притежават изискан вкус и се интересуват от подобни интересни и нестандартни предложения, ще оценят това, което е направил.

Хляб

Новият хляб ще бъде предлаган само от определена верига магазини и на определени клиенти – тестеното изделие със злато ще бъде продавано на арабски, китайски и руски клиенти.

Смята се, че клиентите, които ще купуват от хляба, ще са хора с висока покупателна способност, живеещи в Коста дел Сол – там често се интересували от подобни продукти.

Ресторант в Серания де Ронда също е проявил сериозен интерес към хляба и е съвсем вероятно от заведението да го включат в менюто си.

Създателят на хляба със злато обяснява, че се е вдъхновил да създаде този продукт, след като видял в малко магазинче в Алаурин де ла Торре да продават най-скъпото кафе в света.

Тогава той потърсил най-добрите съставки и решил да изработи най-скъпия хляб в света в семейната пекарна „Пин Пиня“. Хлябът е представен от хлебаря в Малага.

За любителите на лукса е и ресторантът, който съвсем скоро ще се слави като най-скъпото заведение в света.

Още през следващата година в Ибиса ще отвори врати ресторант, в който само едно блюдо, което е достатъчно за един човек, ще бъде на цена от 2075 долара.

В заведението, чието име е SubilMotion, ще се предлагат само най-изтънчените ястия на света.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати