Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето какво може да сготвите набързо за пикник

Ето какво може да сготвите набързо за пикник

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k

Пикникът е едно от най-добрите решения за почивните дни. Въздухът в природата е свеж и приятен, независимо в кой сезон решите да му се насладите. Ако не сте сред хората, които обичат дългите походи с раница на гърба, най-добре заложете на лекия и приятен пикник сред природата. Най-важните неща, които са ви необходими за него, са хапване, пийване, смях и добро настроение.

Освен обяд пикникът е и начин за освобождаване на натрупаното напрежение. Чрез него се докосване до природата с минимални усилия. Освен това ни дава възможност да общуваме непринудено. Така че не чакайте повече – определете деня, поканете приятелите си и съставете списък с всичко необходимо.

На първо място, изберете локацията, на която ще се проведе вашия пикник. Това може да е бряг на река, полянка или заслон. За да се насладите на пълното спокойствие, най-добре бъдете по-далеч от главния път, но все пак достатъчно близо до пътя, за да не мъкнете кошниците с километри.

Най-важният момент в пикника е храната. Трябва да решите дали ще я приготвяте предварително или на място. И двата варианта си имат своите плюсове.

Ако решите да приготвите храната предварително, то може да заложите на нещо по-засукано. Но какво по-вкусно от току-що изпечени месо и зеленчуци.

Най-добрият вариант е да приготвите предварително част от храната, например салатите, и само да ги овкусите преди сервиране. Шишчетата от месо и зеленчуци също може да нанижете от дома. Пържолите също ги начукайте и мариновайте у дома, но ги изпечете на място. Ако заложите на риба, то задължително я сложете в хладилна чанта.

Разбира се, барбекюто не означава само месно меню. Цели пиперки, гъби и други зеленчуци, изпечени на огъня, също стават изключително вкусни. В жарта пък може да заровите едри картофи, които също да се изпекат.

За десерт на пикника най-добре подхождат плодове. Добре е всички продукти да се носят в добре затворени кутии за съхранение, за да не се развалят продуктите и за да не привлекат различни животинки.

За да приготвите вкусната храна, то са ви необходими и няколко приспособления. Освен барбекю ще са ви нужни още дървени въглища, кибрит и спирт за разпалване, ръкавици и щипки. Може да ги намерите в магазините за еднократна употреба.

Друг вариант е да стъкмите истински огън. За целта обаче са ви необходими подходящи дърва, разпалки и камъни, за да изградите огнището. За печенето пък ще ви трябва само една скара. Този вариант обаче е непрепоръчителен поради нарастващия брой на пожарите в горите, причинени от небрежност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати