Най-ужасните храни, които се сервират в ресторанти

Екстремни ястия

Всеки пътешественик, който обича да посещава далечни дестинации, е почти задължен да опознае както традициите на дадена страна, така и нейната кухня. Все пак храната нерядко се възприема като своеобразно огледало на нравите в едно общество.

А колкото по-далечна е дестинацията, толкова и кухнята е по-екстравагантна. Затова днес ще ви запознаем с няколко вида гозби, които макар да се смятат за деликатеси в някои географски ширини, все още будят ужас у много туристи.

1. Печено морско свинче

Ако възприемате това животинче като пухкав домашен любимец, то най-добре задраскайте Еквадор от списъка с мечтани екскурзии. Хора, които са се докоснали до този местен специалитет, споделят, че вкусът на месото наподобява патешко, а хрупкавата коричка е истинско пиршество за сетивата.

2. Око на риба тон

Това разбира се е истински деликатес в Страната на изгряващото слънце. Консумира се предимно в луксозните японски ресторанти, но ако домакините ви решат да ви впечатлят, това ще е храната, с която ще го направят или поне ще се опитат.

Балут

3. Замътено патешко яйце

Ястието, наречено балут, фигурира в менютата на много заведения за бързо хранене в източноазиатските страни. Деликатесът представлява сварено патешко яйце, в което има ембрион на вече оформено пате. Мнозина ексцентрици, които са заситили глада си с недоразвития запъртък, са на мнение, че това е един от най-силните афродизиаци.

4. Свински мозък в мляко

Макар в българската кухня да присъстват немалко вътрешности на животни, този специалитет все още е твърде далечен за нашето небце. Той се предлага в консерва, а етикетът гласи, че една порция съдържа 3500 мг холестерол, което се равнява на 1170% от препоръчителния дневен прием.

5. Тюлен, пълнен с чайка

Ако се чудите как северните народи са посрещнали коледните празници, верният отговор е с кивиак. Това ужасяващо ястие влиза в традиционната кухня на Гренландия и редица други северни народи. За да бъде готов за консумация, пълненият с чайка тюлен трябва да престои цели 7 месеца в леда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати