Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Непознатите подсладители и вредата от тях

Непознатите подсладители и вредата от тях

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 3 Снимки

2. Сукралоза


Този подсладител със сложно име е 600 пъти по сладък от захарозата. Реално, той не спада изцяло към изкуствените подсладители, тъй като е получен от захароза. Единствената разлика от нея е, че вместо три хидроксилни групи има три хлоридни йони. Така, сукралозата става неусвоима от организма, също като ацесулфам К.

Множеството тестове, на които сукралозата е подлагана от много години показват, че не предизвиква никакви странични ефекти у човека, поради което е и разрешена за употреба.

В пакетираните храни и напитки днес приемаме по около 80 мг сукралоза на ден. Допустими са 1 200 мг, но дори и при 100 000 мг странични ефекти не са наблюдавани. Препоръчва се и на диабетици и бременни, тъй като не влияе върху кръвната захар и инсулиновите нива.

Темата за подсладителите и тяхното влияние върху човешкото здраве не стихва. Истината е, че има още много видове, за които дори не сме чували и дори не предполагаме, че попадат в тялото ни.

А данните относно тяхната вреда за човешкия организъм са различни и най-разнообразни. Тук ще ви запознаем с няколко от най-популярните и все пак по-неизвестни за широката публика подсладители:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати