Няколко храни, които ще ви направят неприятна компания

Месо
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Храната може директно да повлияе на мириса ви. От научна гледна точка това се свежда до начина, по който тялото ви усвоява най-миризливите серни съединения, намиращи се в много храни като чесън, кимион и аспержи.

На всеки му се е случвало да използва градския транспорт. Автобусът е пълен с пътници и изведнъж ви обгръща полъх на гнило яйце - адско зловоние.

Спирка след спирка тълпата изтънява, но неприятният мирис си остава. Колкото и да търсите виновника за вашия дискомфорт, не успявате да го намерите. Пътуването ви продължава по този начин до момента, в който навеждате глава надолу и си казвате: Чакай малко!

Виновникът се оказвате Вие, но дори не сте работили днес, а тази сутрин сте се взели душ и сте си сложили дезодорант.

В случай че имате гореща среща, интервю или ще ходите на публично място, хубаво е да пропускате някои храни от менюто си.

Говеждо

Говеждо месо

Чешки учени през 2006 година взимат проби от потните жлези на мъже, консумирали говеждо месо, и вегетарианци. Синтезираният мирис е даден за идентификация на представителки на нежния пол. След края на експеримента учените установяват, че 97 % от жените са определили, че миризмата на вегетарианците е много по-привлекателна от тази на месоядците.

Обезмирисяване: Прост начин за премахване на лошата миризма е да не се консумира говеждо, но ако животът на вегетарианец не е за вас, опитайте да замените месото с морски дарове.

Кимион

Къри/Кимион

Ароматите на подправки като къри и кимион могат да запушат порите в продължение на дни. Това със сигурност ще ви направи неприятна компания за околните.

Обезмирисяване: Дори малко кимион може да предизвика дълготраен мирис. Вместо да го ползвате, защо не пробвате с джинджифил, който прониква в тялото бързо и оставя свеж аромат.

Чесън

Чесън

Мирисът на чесъна се излъчва директно от кожата. Това се дължи на факта, че когато чесънът се нарязва или смачква, се освобождава сярното съединени алицин. То се разгражда бързо след консумация и излиза през потните жлези. Това причинява силна миризма.

Обезмирисяване: Ако след обилна консумация на чесън приятелите ви ви гледат странно и около вас има празно пространство, малко бял или ябълков оцет може бързо да ви избави от неприятната миризма.

Броколи

Броколи, зеле и брюкселско зеле

Малките деца вече имат причина да пренебрегват някои от тези зеленчуци. Те са богати на сяра и съдържат пакет хранителни вещества и антиоксиданти, които могат да помогнат на тялото да се отърве от токсини и канцерогенни клетки, но те също така са отговорни и за някои от най-неприятните миризми, които сте подушвали.

Обезмирисяване: Броколи, зеле и брюкселско зеле са жизненоважни за вашето здраве. Сварени, те губят част от миризмата си. В същото време с подправки като кориандър и куркума можете напълно да избегнете миризливия ефект след тяхната консумация.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати