gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Тод Инглиш

Великите готвачи: Тод Инглиш

Тод Инглиш
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Един от най-уважаваните и харизматични готвачи в света, Тод Инглиш, може да се похвали със зашеметяващо количество отличия. Неговите кулинарни постижения включват създаване на някои от най-известните ресторанти по света, превърнали се в символ на добра храна и стил, както и публикуване на три готварски книги.

Освен това американският специалист по храна и безпогрешен предприемач се нарежда на седмо място в класацията за най-богати майстори-готвачи. Неговият годишен доход се равнява на 11 милиона долара, но се очаква да нарасне значително след патентоването на новия му грил за печене.

Тод Инглиш е роден на 29 август 1960 г. в Амарило, Тексас в семейство на италианка и англичанин. Първоначално Тод решава да следва в колеж в Северна Каролина, но по-късно открива истинското се призвание и се записва в Кулинарния институт, от който успешно се дипломира на двадесет години.

За известно време великият готвач работи в училищните столове в Ню Йорк, но след това заминава за Италия, за да навлезе в ресторантьорския бизнес. Когато Тод навършва двадесет и пет години, той се завръща в САЩ и започва работа в италиански ресторант като главен готвач.

Той бързо успява да се наложи като необикновен талант и кулинарна звезда, затова не закъснява и откриването на първия му собствен ресторант Olives. През годините бизнесът му се разраства, а това неизменно води и до увеличаване бройката на неговите изискани ресторанти.

Започва да се изявява и на телевизионния екран като главен готвач в Откриването предстои, като съдия в състезанието Сражение в кухнята, където победителят печели работно място в някой от неговите ресторанти.

По-късно започва да се подвизава и като пътешественик, който изследва различни култури и традициите им в храненето. Неговата идея не е да представи на зрителя най-елитните ресторанти в дадена страна, а да проследи вкуса на местните хора и местата, които те обичат да посещават.

Чрез необикновените си пътувания Тод Инглиш успява да съхрани страстта и любопитството си към нови ястия и ресторанти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати