gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Анна Олсън

Великите готвачи: Анна Олсън

Анна Олсън
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
36.00 лв.
28.80 лв.
Виж ››

Със сигурност поне веднъж сте чували крилата фраза, че когато животът ви сервира лимони, най-добре е да си направите лимонада. Само с няколко прости изречения обаче Анна Олсън ще ви убеди, че по-добрият вариант е да си направите лимонов сладкиш. Дори и да не можете да се справите с тази задача, няма място за притеснение.

Кралицата на сладкишите, както е известна Анна Олсън в кулинарните среди, с много търпение и такт може да превърне и най-несръчната домакиня в истински майстор на шоколада, тортите и вкусните кремове. Благодарение на нейните страхотни рецепти вие ще се докоснете до вкуса на сладкишите на баба от детството, само че в съвсем нови измерения.

Великолепната сладкарка е родена в Атланта, САЩ. Детството ѝ обаче преминава в Торонто, тъй като родителите ѝ емигрират там, когато Анна е съвсем малка. Въпреки че се дипломира успешно в Кралския университет в Кингстън като социолог и политолог, Анна винаги е била силно привлечена от готварството.

Тя неведнъж е споделяла, че по време на следването, най-голямо удоволствие са ѝ доставяли почивките, в които Анна е обикаляла близките магазини, за да купи продукти за вечеря. Няколко години след това кулинарният гений се записва с Колежа на кулинарните изкуства в Денвър.

Към момента Анна Олсън е автор на седем бестселъра с кулинарна насоченост, като две от тези книги са написани с помощта на съпруга ѝ Майкъл, който също е изтъкнат готвач и кулинарен инструктор.

Кулинарната философия на Анна съчетава внимателен подбор на естествени съставки, лесна техника и ведро настроение. Тя неведнъж е признавала, че готвенето преди всичко трябва да бъде забавно, защото иначе не се получава нищо!

Сладкар Анна Олсън

Може би точно тази философия ѝ е спечелила любовта на милиони хора из цял свят. Тя подхожда към сложното сладкарско изкуство с хумор и голяма доза прецизност. И дори по време на изискващи концентрация техники като сгъстяване на крем Анна Олсън не пропуска да разкаже някоя забавна история от студентските ѝ години.

Кулинарната знаменитост дори е разработила своя скала за измерване трудността на приготвяне на дадено ястие. Тя смята, че колкото повече отиваме към края на седмицата, толкова по-сложни стават и ястията.

Затова, ако не искате да прекарвате цял ден в кухнята, за да изненадате гостите, поканете ги във вторник или сряда и сервирайте чаша чай и вкусен сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати