Ново 20: Правят бира от отпадни води

Бира
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
28.00 лв.
24.00 лв.
Виж ››

Американска компания смята да произвежда бира с отпадъчни води, съобщават от Foodbeast.

Името на компанията, която е специализирана в пречистването на отпадни води, е Клийн уотър сървисис (Clean Water Services), а от управата планират да започнат и производство на бира с помощта на още една фирма.

При приготвянето на пивото ще бъде използвана канализационна вода, която ще е предварително пречистена. Ще е преминала през тристепенна система на преработка, обясняват от компанията.

Получената вече напълно чиста вода ще бъде предоставяна на пивоварната Орегон (Oregon Brew Crew). От пивоварната ще се заемат с приготвянето на напитката – законодателството в Орегон разрешава да се използват преработените отпадъчни води за промишлени цели и за напояване.

Идеята и на двете компании е да успеят да променят отношението на хората към пречистената канализационна вода, обяснява представителят от Клийн уотър сървисис Марк Джокърс.

Пиво

Джокърс твърди още, че целта на компанията е да допринесе за решаването на проблемите на околната среда. Той дори се шегува, че едва ли има по-добър вариант да се обсъдят възможностите, за които може да се използва пречистената вода, освен на халба бира от отпадни води.

Преработената отпадна вода е дори по-чиста от питейната вода, смятат експертите, които работят в Клийн уотър сървисис. И от двете компании се надяват, че потребителите ще могат да превъзмогнат психологическия фактор и ще са любопитни да опитат новия вид пиво.

Пречистената вода може да се окаже много полезна и за други нужди, стига хората да възприемат използването ѝ, допълват експертите. Това пък, от своя страна, може да повлияе в дългосрочен план върху водните загуби в глобален мащаб, убедени са специалистите.

За момента готовите напитки няма да бъдат пуснати на пазара – това ще се случи, само ако местният департамент по здравеопазването одобри идеята на компаниите. От двете фирми очакват това да се случи през месец април 2015 година.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати