gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За имунитет през зимата яжте репички и фурми

За имунитет през зимата яжте репички и фурми

Репички

Репичките са идеалната добавка за всяка салата, а освен това ще ви направят по-устойчиви към заболяванията през зимата. Те са богати на витамин С, а освен това яркият цвят на репичките ни помага да се борим с лошото настроение.

Витамин С, Е и К се съдържат в голямо количество в граха. Калориите са съвсем малко и може да го използваме не само в салати, а като гарнитура към всяко месно или рибно ястие.

Грахът е богат на желязо, фосфор и калий, помага за изхвърлянето на течности и благодарение на високото съдържание на целулоза бързо засища.

Фурми

Тиквичките са прекрасно средство за поддържане на свежа кожа. В 200 г печени или сварени тиквички се съдържа дневната доза на витамин С и К, както и фотонутриенти, които помагат за избавянето на тялото ни от токсини.

Зеленчукът е идеален за диета – в 100 г тиквички се съдържат едва 20 калории.

Кестените все още могат да се намерят по сергии и магазини. Те съдържат много белтъчини и мастни киселини, които помагат за добрата работа на мозъка и сърдечно-съдовата система.

Ако често похапвате сварени или печени кестени, ще мислите по-бързо и нервната ви система ще се стабилизира.

Червените портокали са истинска съкровищница на витамин С. Те не се различават особено от оранжевите портокали, но е доказано, че те създават по-приятно усещане заради цвета си. Използвайте ги за изненадваща гарнитура към месо или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Jasi
Jasi
04.01.2015 17:22
Фурмите някой ги е изял
1
0
asi
asi
06.04.2014 12:42
Къде останаха фурмите?
1
0
Katy
Katy
06.02.2012 10:29
А фурмите само в заглавието ли се споменават?
1
0