Как да си направим шприц за сладки

Сладки за шприц

Шприцът за сладки - грациозен помощник при приготвянето на носещи наслада за окото и небцето сладки, може да се приготви и в домашни условия.

Освен че излиза по-изгодно да си ги приготвяте сами, след ползването се изхвърля, без да се налага почистване на и без това трудните за поддръжка пластмасови или найлонови шприцове.

Домашните шприцове са по-лесни за употреба и позволяват по-добър контрол при декориране.

Приготвянето им може да се сравни като карането на колело – в началото може да ви се струва трудно, но след като веднъж се научите, всичко става много лесно.

Преди да започнете, си набавете:

1. Пергаментова хартия

Шприц за сладки

2. Ножици

Първата ви задача е да отрежете колкото е възможно по-правилен квадрат от рулото с пергаментова хартия. След това обърнете отрязаното парче с подвитите краища надолу. Отрежете по диагонал, така че да се получат два симетрични триъгълника (равнобедрени). Така от всеки квадрат ще имате материал за два шприца за сладки.

Следващата стъпка е да хванете двата дълги края. Сложете хратията на равна повърхност със завитите краища нагоре. Вземете единия край и с него оформете фуния, стигаща до средата на триъгълника.

Трябва да се образува права черта точно от средата на триъгълника до края на фунията. Хванете горния широк край на оформената наполовина фуния, придържайки с пръстите на едната ръка, а с другата завийте другия свободен край на пергаментовата хартия.

След като направите това и хванете всички краища заедно, ще видите, че на дъното се е образувала дупка. Ако тя ви се струва по-голяма от необходимото, можете да я стесните, с помощта на леко изтегляне на двата горни края на фунията.

След това сгънете трите стърчащи края на хартията навън в права линия, така че да се изравни с останалата част на фунията. Вашият домашен шприц за сладки е готов!

При използване не запълвайте повече от 2/3 от него. След като поставите смес вътре, затворете фунията чрез прегъване последователно на левия и десния ъгъл към средата, навийте ги заедно още 1-2 пъти и можете да започнете да украсявате.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати