Истината за рачешките ролца

Рачешки Ролца
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Рачешките ролца са един от любимите продукти на дамите на диета. Те са идеална добавка във всяка салата и от тях не се пълнее. Панирани, те са прекрасен ордьовър.

Върху етикета на рачешките ролца обаче пише “сурими”. Какво означава това, не става ясно, затова понякога потребителите се отказват от покупката. Всъщност “сурими” е замразено и смляно рибно филе, от което са извлечени излишната влага, мазнините и ферментите. За направата му се използва най-често филе от бяла риба.

От рачешките ролца може да се приготви и по-сложен ордьовър, например пълнени ролца. Но за тази цел са необходими специални ролца, които могат да бъдат развити, намазани с плънка и завити отново. Идеално предястие, което става за минути, са топчетата с пълнеж от рачешки ролца.

Ролцата се настъргват, смесват се с майонеза, от тази смес се правят топчета. Вътре се пъхва маслинка и топчето се панира в настъгран кашкавал.

Ако след размразяването рачешките ролца са трошливи и сухи, това означава, че съдържат прекалено много нишесте и брашно, за да се направи икономия от рибното филе. Нишестето е необходимо за качествените ролца, защото то е свързващ елемент. Съдържанието му обаче не трябва да надвишава 10 процента, в противен случай вместо вкусно еластично ролце в устата си ще усетите безвкусна трошлива маса.

Висококачествените ролца се ароматизират с екстракт от месото на тихоокеански раци, а червената си коричка дължат на натурални оцветители. Ако на етикета не пише, че оцветителят е натурален, това говори за по-ниското качество на продукта.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
до ааа
до ааа
21.05.2011 19:47
И аз мислех да пиша за това, докато четях статията.
0
0
ааа
ааа
27.02.2011 15:07
Това на снимката са рибени пръстчета, а не рачешки рулца.
0
3
пацо
пацо
12.01.2015 20:19
сиреч, в рачешките рулца няма и грам рачо месо, само Е та и боя
2
0