Дребни немски сладки за най-малките по време на празниците

1 от 3 Снимки

Сладки от лешници


Необходими продукти:
70 г лешници
170 г брашно
70 г захар
140 г масло, оставено предварително на стайна температура
2 жълтъка
1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне: Лешниците се счукват или се смилат с чопър, като е добре да останат около 20- 30 цели лешника, които по-късно да служат за украсяване на сладките. Всички продукти се смесват заедно със смлените лешници в подходящ съд до оформянето на меко тесто. То се остава да престои в хладилника за около 1- 2 часа, опаковано във фолио.

От това тесто по-късно оформяте малки топчета, върху които забождате по един лешник и ги подреждате върху тава, покрита с хартия за печене. Слагат се в предварително загрята на 180 градуса фурна и след като са готови, могат да бъдат поднесени аранжирани със сладолед, пресни плодове или сладко.

Ако искате да разнообразите празниците, може да се опитате да направите това, като поднесете нещо по-нетрадиционно на масата. Коледа и Нова година обикновено са момент, който събира близки и роднини около масата.

И макар че родната трапеза няма кака да мине без любимите ни сармички, свински пържоли и руска салата, не е зле да изненадате своите гости с малко по-различен десерт.

Ето 3 класически рецепти за дребни немски сладки /разгледай галерията/, които могат да радват малчуганите вкъщи по цял ден по време на светлите празници, а не само тогава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати