Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Дребни немски сладки за най-малките по време на празниците

Дребни немски сладки за най-малките по време на празниците

2 от 3 Снимки

Малки сладки от маслено тесто


Необходими продукти:
300 г брашно
50 г захар
1 ванилия
1 яйце
200 г студено масло
1 щипка сол
2 лъжици какао и 2 лъжици прясно мляко

Начин на приготвяне: Захарта, ванилията и брашното се смесват в купа. По средата им се разчупва яйцето, а маслото се намачква отстрани. Всичко се омесва до получаването на хомогенна смес. Тя се разделя на две части, като на едната част се добавя какаото и млякото и се омесва отново, докато придобие кафеникав цвят. Двете теста се увиват по отделно във фолио и се оставят в хладилник за около 2 часа.

След като е изминало необходимото време, тестата се слагат на кухненския плот и се разточват. От тях се правят каквито пожелаете формички, които се поставят върху тава, застлана с хартия за печене. пекат се около 10-15 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извадят, могат да се поръсят с натрошени бадеми или орехи.

Ако искате да разнообразите празниците, може да се опитате да направите това, като поднесете нещо по-нетрадиционно на масата. Коледа и Нова година обикновено са момент, който събира близки и роднини около масата.

И макар че родната трапеза няма кака да мине без любимите ни сармички, свински пържоли и руска салата, не е зле да изненадате своите гости с малко по-различен десерт.

Ето 3 класически рецепти за дребни немски сладки /разгледай галерията/, които могат да радват малчуганите вкъщи по цял ден по време на светлите празници, а не само тогава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати