gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чистото масло няма как да е вредно за сърцето

Чистото масло няма как да е вредно за сърцето

Масло
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Обвиненията на учените, че мазнините, които се съдържат в маслото, са вредни за сърцето, са несъстоятелни, твърдят диетолози, цитирани от вестник Дейли мейл и Ройтерс.

Резултатите от изследвания, правени през 70-те и 80- те години показваха, че мазнините в необезмаслените продукти са изключително вредни за здравето и най-вече за сърцето. Здравните власти в САЩ и във Великобритания съветваха гражданите да намалят консумацията на този вид мазнини, за да избегнат сърдечно-съдово заболяване.

Тогава специалистите препоръчваха хората да не консумират повече от 30 на сто мазнини за деня, като наситените не трябваше да надвишават 10 %. Консумацията на масло, сметана и тлъсти меса се приемаше за основен проблем през 70-те и 80-те години при американците и британците.

Препоръките принудиха и производителите да започнат да произвеждат продукти, в които има по-ниско съдържание на мазнини. След постоянните предупреждения хората постепенно започнаха да се отказват от наситените мазнини и избягваха да консумират продукти, в които има голямо количество от тях.

Твърдението, че маслото е вредно за сърцето, всъщност не отговаря на истината, посочва се в нови проучвания на учени от университета в Западна Шотландия и Кардиологичния институт Сейнт Люк. Други фактори влияят по-пагубно на сърцето и килограмите – става дума за въглехидратите и захарите.

Краве масло

Прекомерната им консумация е основния виновник за трупането на наднормени килограми и за болестите на сърцето, установили са екипите на Зоуи Харкъм (Университет в Западна Шотландия) и Джейм Николантонио (Кардиологичния институт Сейнт Люк).

Някои диетолози се противопоставят на тази позиция и твърдят, че мазнините, които има в маслото и сметаната, действително причиняват сърдечни проблеми.

Според тях диетичните правила, които са били въведени през 70-те и 80-те години на миналия век всъщност значително са подобрили състоянието на американците и британците. Благодарение на тези правила сърдечно-съдовите болести са намалели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати