Кулинарна употреба на дива къпина

Кулинарна употреба на дива къпина

Диви Къпини

Като повечето плодове, така и дивите къпини са много полезни за здравето и намират широко разпространение в кулинарията. Ето само няколко идеи за тяхното приложени в кухнята.

Кисело мляко с диви къпини

Необходими продукти: 1 кофичка кисело мляко, 250 г диви къпини, 100 г обезсолена извара, 50 г захар, няколко бадема

Начин на приготвяне: Всчики продукти се смесват, за да се получи хубав плодов десерт, а самите къпини се измиват добре и се слагат най-накрая.

Коктейл от диви къпини

Необходими продукти: 500 г диви къпини, сока на половин лимон, 3 с. л. захар, 250 г тоник

Начин на приготвяне: Къпините се измиват и изстискват добре. Слагат се в коктейлна чаша и към тях се прибавят захарта и лимоновият сок. Накрая се слага и тоникът. Ако не разполагате с тоник, можете да използвате обикновена газирана вода.

Млечна къпинова напитка

Необходими продукти: 500 г диви къпини, 50 г пудра захар, 4 с. л. прясно мляко, 1 газирана вода

Начин на приготвяне: Измийте и изстискайте къпините в кана. Към тях прибавете останалите съставки и изсипете сока в няколко чаши, в които можете да добавите и лед.

Бърз десерт от диви къпини

Къпини

Необходими продукти: 500 г диви къпини, 300 г галета, 100 г захар, 150 г масло, 1 с. л. лимонов сок, 50 г пудра захар, 30 г счукани орехи

Начин на приготвяне: Половината от захарта се запържва заедно с маслото при непрекъснато бъркане. С другата част от захарта се поръсват къпините, добавя се 1 чаша вода и сместа леко се загрява. Накрая двете части се смесват, слагат се в съда, в който искате да сервирате десерта, и се изстудяват за около 2 часа в хладилник. След като мине необходимото време, всичко се залива с пудрата захар, лимоновия сок и орехите.

Крем от диви къпини с яйца

Необходими продукти: 250 г диви къпини, 3 яйца, 150 г захар, 1 щипка сол

Начин на приготвяне: Къпините се заливат с част от захарта и се оставят за няколко минути на слаб огън. След това се претриват, към тях се добавя останалата захар и жълтъците. Всичко това се вари на много сла огън като непрекъснато се вари до получаването на гъст крем. Накрая белтъците се разбиват със солта и се прибавят към крема, който след няколко минути е напълно готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати