Популярни десерти от цял свят

1 от 4 Снимки

Италиански сладкиш


Необходими продукти: 100 г ориз, 4 яйца, 100 г прясно мляко, 50 г масло, 80 г стафиди, 100 г пудра захар, 1 ванилия, 40 г ром.

Начин на приготвяне: Оризът се сварява в млякото заедно със захарта и ванилията. Към него се прибавят жълтъците, рома, маслото и стафидите. Разбитите на сняг белтъци се слагат накрая като непрекъснато се бърка до получаването на крем. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече около 45 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Всяка старателна домакиня е запозната с тънкостите на българските сладкиши и десерти. Добре е обаче от време на време да изпробвате и някои популярни рецепти от световната кухня.

Ето няколко лесни рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати