Популярни десерти от цял свят
Австрийски пудинг
Необходими продукти: 65 г масло, 60 г пудра захар, 6 яйца, 60 г бадеми, 80 г кувертюр, сметана и настърган шоколад за украса.
Начин на приготвяне: Жълтъците и белтъците се отделят. Жълтъците, маслото и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавя разтопеният на пяна кувертюр, ситно нарязаните бадеми и разбитите на сняг белтъци.
Така получената смес се изсипва в намазнена форма за печене и се оставя да ври на водна баня около 45 мин. Пудингът е готов и се оставя да изстине на стайна температура. След това се слага в съда, в който ще бъде сервиран и се украсява със сметаната и настърганият шоколад.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Препоръчано
Рейтинг
Коментари
Изпрати