gotvach.bg»Статии»Любопитно»Къде е най-хубавата шкембе чорба в България?

Къде е най-хубавата шкембе чорба в България?

Шкембе чорба

Шкембе чорбата е емблематична за нашата страна. Независимо от кой край на България са, българите обичат да приготвят това ястие и да го хапват в компания на маса.

Заради любовта на българина към шкембе чорбата Христо Кьосев изготви експертно проучване, което показва на кои места в България можем да хапнем най-вкусната чорба, подредени по азбучен ред.

Ресторант Градина, Айтос – малко заведение на пътя между Бургас и Карнобат се предлага шкембе чорба, която е една от най-хубавите в страната. Там можем да хапнем още неповторима агнешка дробсарма, както и други типични български гозби.

Заведението Бялата къща, Асеновград – точно срещу безниностанцията на Лукойл се намира заведението Бялата къща, където се сервира една от най-вкусните шкембе чорби. Може да опитате също и телешкото варено.

Гостилница Стефани, Благоевград, намираща се близо до полицията приготвя неповторима шкембе чорба. В Ботевград такава може да хапнете в При кака.

Ако искате да хапнете хубава шкембе чорба в Бургас, задължително посетете Бистро 33 в квартал Победа и При Къдравия – по северния край на крайбрежната алея.

Гостилница Добър апетит във Варна също се слави с невероятна шкембе чорба. Една от най-добрите чорби приготвят и в Гюрлата, която още през 90-те години на миналия век си спечелила популярност с вкусното шкембе.

Шкембе

Най-добрата шкембе чорба във Велико Търново се прави в снек-бара Света гора на булевард Никола Габровски №78. Във Враца такава чорба се сервира на бензиностанцията Вангелов.

В Габрово правилното място е механа-ресторант Алманах, а в Добрич – Гергана. Ако минавате покрай Дулово, задължително се отбийте в ресторант Максима, защото ще ви предложат наистина вълшебно шкембе.

В Йоаким Груево на разклона на селото в посока Перущица от ляво ще видите ресторант Въча, където може да хапнете перфектна шкембе чорба. В гостилница Кулинар в Кърджали също не отстъпват по вкус и качества.

В Кюстендил най-вкусната шкембе чорба се приготвя в гостилница Рибката. В Лом си заслужава да опитате шкембето в Дунавски вълни. Такова може да хапнете и в ресторант Старата мелница в Несебър.

За феновете на вкусната шкембе чорба в Пазарджик се препоръчват гостилниците Танго и При майстор Неджо. В Плевен вкусно шкембе може да се хапне само в кръчмата При бай Пончо.

В Пловдив от традиционното българско шкембе може да опитате в гостилницата Ася и популярни комплекс Капана. В Поморие култово място за шкембе чорба е При Стойко.

Гостилница Останкино в Русе и Шкембеджийницата в Сандански също предлагат неповторима шкембе чорба. Такива може да се опита и в гостилницата При бай Данчо в Силистра.

В Сливен ресторантите Приказка, Океан и Бялата чешма предлагат превъзходно шкембе. Неповторима е шкембе чорбата, сервирана в бирария София в Созопол.

Ако живеете или минавате през столицата София, има няколко места, където да хапнете хубава шкембе чорба – Контесата край храм Св. Николай Софийски, кръчмата Жули в Зона Б-18, заведението Амира в квартал Иван Вазов, гостилница Лозата в квартал Лозенец и гостилница Окото в Горубляне.

В Стара Загора вкусно шкембе на приемливи цени може да хапнете в Македония. Вкусна е шкембе чорбата и в механа Хаджи Генчо в Търговище.

Неповторима е шкембе чорбата, която предлага гостилницата Лунария в Хасково. Добра шкембе чорба в Шумен ще хапнете само в Шанел.

Ако преминавате Шипченския проход, спрете на паркинга на най-високата точка и опитайте от шкембе чорбата в гостилницата.

Най-доброто шкембе в Ябланица се предлага в кръчмата Роден край. Майстори на традиционната шкембе чорба са и в заведението Лира в Ямбол.

Вие как мислите? Споделете своя опит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 6
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Изпрати
evgeni
evgeni
05.12.2019 08:25
В Бургас в кеча при Енчо е най-хубавата при къдравия е пълна отврат.
2
0
Потребител#226282
В комплекс '' Балач", след Бучин проход, на разклона за Годеч в посока Петрохан
1
0
Пешо
Пешо
12.03.2016 21:34
Пътувам често и ям само шкембе чорба по пътя.Най-вкусната , която съм ял е в Гюрлата, с.Арковна, Шуменско, 2-едно капанче зад автогарата в град Тервел, 3-ТИР-паркинга в гр.Гурково.
3
1
Дончо
Дончо
12.02.2016 10:24
Най-добрата шкембе чорба в Казанлъшката околия се прави в бар-ресторант "Мери" Казанлък, до предприятието Капрони! Това не е реклама! Който харесва това ястие,да не си прави експерименти. На много други места шкембето го правят отвратително!Не всеки го може!
1
0
Доби
Доби
03.02.2016 05:37
На Шипченски проход в дясно посока Габрово правят страхотна шкембе чорба. Направо е превъзходна!
3
0
Онян
Онян
23.01.2016 16:35
Най лошата шкембе чорба която съм опитвал се предлага в ресторант тихия кът Асеновград, първия ресторант на влизане в Асеновград от към Пловдив на един паркинг или спирка, ако изобщо това което ми сервираха може да се нарече храна. Добра чорба съм хапвал на доста места, но не помня точни координати
0
0
Потребител#165039
Някога, в началото при откриването на ,,Гюрлата'' във Варна може и да е била хубава шкембе чорбата, но днес ще те ,,скъса'' стомаха от киселини...
6
0
Красимир
Красимир
12.01.2016 23:47
Варна - гюрлата, не съм ял никъде по-добра.
7
4
Димитър
Димитър
11.01.2016 13:26
Обичам шкембе! Едно от най-хубавите съм ял в хотел "Панорама" в Доспат.
0
1
Ириней Вангелов
Ириней Вангелов
10.01.2016 20:47
Приятел най-хубавата шкембе чорба в Варна е в гюрлата под мвр кат!!!
6
5