gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Невероятните ползи от сока от моркови

Невероятните ползи от сока от моркови

Сок от Моркови

Освен вкусни, морковите са изключително полезни. Те са източник на някои много важни за здравето хранителни вещества. Специалистите препоръчват да пием сок от моркови всеки ден, като ползите от това ще са видими само в разстояние на една седмица.

За да ви убедим, ви представяме няколко от невероятните ползи от сока от моркови:

Сок срещу настинка и инсулт

Морковите съдържат огромно количество витамини, бета каротин и калий. Това спомага за подобряването на имунитета и контрола на сърдечната функция. Поради огромното съдържане на витамин А в бета каротина, сокът поддържа лигавицата на вътрешните органи, което предотвратява инфекции.

Холестеролът е покачен, хапнете и морков

Бета каротинът помага да се снижат нивата на холестерола в организма ви. Има благотворно влияние върху черния дроб, защото спомага за намаляването на мазнините и жлъчния сок в него. Не на последно място, калият понижава нивото на кръвната захар и предотвратява диабета.

Моркови

Съдържащият се в сока от моркови витамин К помага кръвта да се съсирва по-бързо. Лекува рани, като наситения с бета каротин организъм се възстановява в пъти по-бързо от рани. Сокът помага и на венците.

Сокът от морков помага и за превенцията на рак. Специалистите са единодушни, че колкото повече каротеноиди приемаме, толкова по-малко сме застрашени от рак на пикочния мехур, простатата, дебелото черво и гърдата.

В морковите има високо количество на етерични масла, които помагат за намаляване на акнето.

След като са приети в организма, бета каротините се превръщат във витамин А. Известно е, че този витамин пречи на деградация на клетките и по този начин спира бръчките и стареенето.

Друга функция на сока от моркови, която оказва ползотворно влияние за външния ни вид, е, че бета каротините помагат за засилването на растежа на косата ни.

Доказано е, че сокът помага за предпазването на неродените бебета от инфекция.

Витамин А, съдържащ се в оранжевия зеленчук, помага на тялото да се възстанови след натоварваща тренировка и помага за растежа на мускулите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати