Обичаш плодове? Научи се как да ги хапваш

Ядене на Плодове

Според учените древните ни предци са имали афинитет към плодовете и те са присъствали обилно в храната им. За да получим максимална полза от плодовете обаче, съществуват правила, които не всички хора знаят.

По принцип ние сме свикнали да хапваме плодовете за десерт, да пием плодови напитки и сокове след хранене. По този начин обаче не осъзнаваме, че си причиняваме вреда, а не полза.

Плодове, поети веднага след основното хранене, се смесват с него и започват да ферментират. Затова диетолозите и специалистите по хранене препоръчват между основното ястие и приема на плодове да има почивка поне от 2 часа.

От значение е обаче това какво се яли. Ако сте поели салата от пресни зеленчуци, можете да си подсладите с плод след два часа. Ако обаче сте се заситили с месо, пиле, яйца - тогава е препоръчително да почивате 4 часа преди да приемете плодове.

Микс от Плодове

Най-добре е да ядете плодове за закуска, преди обяд и между храненията. Когато приемате плодове 30 минути преди хранене, те насърчават от една страна загуба на тегло, а от друга страна, максималното усвояване на всички витамини.

Опитайте се да ядете плодове в естествената им форма. Разбира се, много хора предпочитат консерви или печени плодове, различни конфитюри. Все пак не забравяйте, че всяка топлинна обработка унищожава много от витамините.

1-2 пъти на ден, обичайната чаша чай или кафе, заменете с чаша пресен сок. Пийте бавно, на малки глътки.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати