Лимонът е безценен за тялото и домакинството

Лимони

Ако използвате само няколко капки от лимона за чаша чай, не го разрязвайте.

Просто пробийте дупка с помощта на клечка за зъби, стиснете лимона, за да изцедите необходимото количество сок. Запушете дупката със същата клечка за зъби и съхранявайте в хладилник.

Добър начин да съхраните неизползвана половинка лимон е да я замразите. Когато ви потрябва, с помощта на нож изстъргвайте меката част.

Лимонът е много полезен за организма заради високата концентрация на витамин С. Но той е незаменим и в домакинството.

За да премахнете петно от химикалка от естествена кожа, търкайте го с парче плат, напоено с лимонов сок. Петната от флумастер върху дрехи също изчезват, ако ги поръсите с готварска сол, полеете ги с лимонов сок и търкате енергично.

След това изперете. Пресни и стари петна от кръв също изчезват от дрехите с помощта на лимонов сок. Той обаче има избелващо действие, затова не трябва да се злоупотребява с него при петна върху цветни тъкани.

Ръждясалите предмети ще заблестят като нови, ако ги полеете с лимонов сок и ги поръсите с морска сол. Оставете ги за няколко часа на слънце и след това изтъркайте.

Блясъкът на старите метални тенджери ще се възвърне, ако ги потъркате с половинка разрязан лимон, а след това ги изплакнете. Лимоновият сок преборва и варовиковата утайка – трябва само да полеете участъка и след няколко часа да го измиете с вода.

Плодовете ще се запазят по-дълго свежи, ако сред тях има поне един лимон. Но ако го оставите до зелени банани, те много бързо ще станат жълти.

Ако ръцете ви “ухаят” на лук или риба след готвене, ги измийте със сок от лимон.

5 1
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати