Пет идеи за плодови пюрета
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет идеи за плодови пюрета

Пет идеи за плодови пюрета

Ябълково Пюре

С приготвянето на плодови пюрета се е сблъсквала почти всяка майка, която иска да е сигурна, че знае какво консумира детето ѝ.

Макар в наши дни производителите на бебешки храни да са контролирани строго и да спазват сериозен санитарен контрол, винаги е по-добре ако можем да приготвим сами пюретата за своето дете, особено ако разполагаме с домашно отглеждани плодове и зеленчуци. Важно е само да се информирате кои плодове как да бъдат комбинирани и кога да ги давате на своето мъниче.

Всички плодови пюрета могат да бъдат затворени в бурканчета, да се затворят добре докато са горещи, да се обърнат надолу с капачките и след като изстинат да бъдат прибрани в хладилника. Така ще можете да имате плодово пюре, което ще се запази прясно в рамките на няколко дни, ако се съхранява на студено. Можете също така да комбинирате различни плодове и зеленчуци, с което да осигурите разнообразие на своето малко отроче.

Информирайте се задължително кои плодове се препоръчват при запек, кои при диария, както и кога можете към плодовото пюре да добавяте грис или ориз. Ето няколко идеи какви плодови пюрета можете да приготвите за своето дете, а ако добавите и повече от разрешената за бебетата захар, можете да зарадвате и цялото си семейство.

Пюре от банан и ябълка

Начин на приготвяне: Ябълката се обелва, нарязва и се слага във вряща вода докато омекне. След това се пасира и към нея се прибавя 1 намачкан банан.

Бананово Пюре

Пюре от круши и ориз

Начин на приготвяне: 1/2 ч. ч. ориз се слага да ври. Отделно се сварява и обелената и изчистена круша, пасира се и се добавя към ориза.

Пюре от кайсия и морков

Начин на приготвяне: Морковът се обелва, измива и нарязва на ситно. Сварява се. Отделно се обелват 3 кайсии, махат се костилките и се сваряват. Всичко се смесва и се пасира. Ако е необходимо може да се добави съвсем малко захар.

Пюре от ябълка и тиква

Начин на приготвяне: 200 г тиква се нарязва на малки парчета и се слага да ври. След като омекне към нея се прибавя и обелената и нарязана ябълка и всичко се пасира.

Пюре от морков, банан, ябълка и грис

Начин на приготвяне: Морковът се обелва, нарязва на ситно и се слага да ври. След като омекне към него се прибавя нарязаната ябълка. След като са готови се пасират. Отделно се приготя грис според това колко искаме да е гъсто пюрето. Тя се смесва с пасираната ябълка и моркова и към тях се добавя намачкан банан.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати