Пет идеи за плодови пюрета
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет идеи за плодови пюрета

Пет идеи за плодови пюрета

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
967502
Ябълково Пюре
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
Виж ››

С приготвянето на плодови пюрета се е сблъсквала почти всяка майка, която иска да е сигурна, че знае какво консумира детето ѝ.

Макар в наши дни производителите на бебешки храни да са контролирани строго и да спазват сериозен санитарен контрол, винаги е по-добре ако можем да приготвим сами пюретата за своето дете, особено ако разполагаме с домашно отглеждани плодове и зеленчуци. Важно е само да се информирате кои плодове как да бъдат комбинирани и кога да ги давате на своето мъниче.

Всички плодови пюрета могат да бъдат затворени в бурканчета, да се затворят добре докато са горещи, да се обърнат надолу с капачките и след като изстинат да бъдат прибрани в хладилника. Така ще можете да имате плодово пюре, което ще се запази прясно в рамките на няколко дни, ако се съхранява на студено. Можете също така да комбинирате различни плодове и зеленчуци, с което да осигурите разнообразие на своето малко отроче.

Информирайте се задължително кои плодове се препоръчват при запек, кои при диария, както и кога можете към плодовото пюре да добавяте грис или ориз. Ето няколко идеи какви плодови пюрета можете да приготвите за своето дете, а ако добавите и повече от разрешената за бебетата захар, можете да зарадвате и цялото си семейство.

Пюре от банан и ябълка

Начин на приготвяне: Ябълката се обелва, нарязва и се слага във вряща вода докато омекне. След това се пасира и към нея се прибавя 1 намачкан банан.

Бананово Пюре

Пюре от круши и ориз

Начин на приготвяне: 1/2 ч. ч. ориз се слага да ври. Отделно се сварява и обелената и изчистена круша, пасира се и се добавя към ориза.

Пюре от кайсия и морков

Начин на приготвяне: Морковът се обелва, измива и нарязва на ситно. Сварява се. Отделно се обелват 3 кайсии, махат се костилките и се сваряват. Всичко се смесва и се пасира. Ако е необходимо може да се добави съвсем малко захар.

Пюре от ябълка и тиква

Начин на приготвяне: 200 г тиква се нарязва на малки парчета и се слага да ври. След като омекне към нея се прибавя и обелената и нарязана ябълка и всичко се пасира.

Пюре от морков, банан, ябълка и грис

Начин на приготвяне: Морковът се обелва, нарязва на ситно и се слага да ври. След като омекне към него се прибавя нарязаната ябълка. След като са готови се пасират. Отделно се приготя грис според това колко искаме да е гъсто пюрето. Тя се смесва с пасираната ябълка и моркова и към тях се добавя намачкан банан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати