Храни за усмиряване на апетита

Шоколад
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)-8%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

За да усмирите апетита си, трябва да започнете да обръщате внимание на стомаха си още от сутринта. Хубаво е със събуждането да изпиете чаша вода – по възможност да бъде топла. Ако правите това всеки ден, не само ще залъжете глада, но и ще подобрите състоянието на червата.

Течностите са много важни за усмиряването на апетита – препоръчително е да изпивате чаша вода преди всяко хранене. В случай че пиенето на вода в големи количества не ви се отдава, можете да си позволите и една-две чаши сок.

Следващата стъпка за усмиряването на апетита е консумацията на авокадо и ядкиолеиновата киселина, която се съдържа в тези продукти, помага да се преборите с глада. Когато тази киселина попадне в организма, тя изпраща сигнали до мозъка, че сте сити.

Ако редовно похапвате от продуктите, ще увеличите интервалите, през които приемате храна, и ще се справите и с излишните килограми.

Супа

Плодовете също трябва да бъдат част от менютоябълките, например, са напълно подходящи за случая. На едно от храненията през деня хапнете само супа – тя може да бъде зеленчукова, пилешка и пр. Въпросът е в съдържанието на бульон – той ще запълни стомаха ви и в същото време няма да сте консумирали много калории.

И най-доброто за накрая – шоколадът също участва дейно в борбата с вълчия апетит. Разбира се, не ликувайте прекалено, защото тук става дума единствено за черния шоколад.

Авокадо

Специалистите съветват не просто да си хапвате от него, а да задържате всяко парченце в устата си максимално дълго. Предполага се, че по този начин ще излъжете мозъка си – той ще получи сигнал, че хапвате нещо сладко, което е равно и на достатъчно калории, и желанието за хапване ще изчезне.

В допълнение с тези храни можете да си вземате хубава топла вана (или душ) непосредствено преди храна – това също ще намали апетита. Ако наистина искате да усмирите желанието си за ядене, трябва също да внимавате с подправките.

В случай че апетитът се изостря вечер, непосредствено преди сън изпийте чаша мляко. То не само ще ви засити достатъчно, но и ще ви подари един по-спокоен сън.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати