Репичките прочистват бъбреците
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Репичките прочистват бъбреците

Репичките прочистват бъбреците

Репички

Репичките са природно лекарство с много полезни качества за човешкия организъм. За разлика от други коренни зеленчуци техният вкус е много по-характерен и богат.

Освен вкусни, репичките имат ниско съдържание на мазнини. Близо 90 процента от техния състав е вода. Съдържат важни за здравето на човек витамини и минерали. Репичките също така имат и антибактериални и противогъбични свойства.

Репичките осигуряват нужните за организма на човек калий, фолиева киселина, фибри, витамин C, манган, мед, магнезий, калций, витамин B6, рибофлавин и натрий.

Количеството от 100 г репички осигурява: 10 калории; 0. 7 г протеини, 3. 5 г въглехидрати, 0. 1 г мазнини, 1. 9 г захар, 25 мг калций, 0. 3 г желязо, 10 мг магнезий, 233 мг калий, 14. 8 мг витамин C, 1. 3 микрограма витамин К, 0. 3 мг цинк, 31 мг омега-3 мастни киселини, омега-6 мастни киселини.

Освен за набавянето на нужните за организма вещества, консумацията на репички помага и облекчава редица заболявания. Дори и в народната медицина е залегнало хапването на репички в борбата с хемороидите.

Репички и Яйца

Те оказват ползотворен ефект и срещу един от основните причинители на този досаден проблем – запека. Репичките съдържат несмилаеми въглехидрати, които могат да се борят с това неразположение. Вкусните кореноплодни спомагат и работата на храносмилателния тракт.

С идването на пролетта организмът на човек се нуждае и от детоксикация за прочистване на вредните токсини, натрупани през зимата. Репичките се естествен природен антиоксидант.

Те помагат и за по-бързото преобразуване на урината, като се явяват естествен диуретик. Така те помагат и срещу усещането за парене по време на уриниране.

Една от най-важните ползи на репичките е, че прочистват бъбреците. Така те служат за предпазване от инфекции. Те са полезни и при различни други нарушения, засягащи пикочните пътища. Консумацията на полезния зеленчук помага и срещу стреса и възпаленията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати